„Tai jau prasidėjo“. Garsusis Fukujama skelbia Rusijos žlugimą (Video)  ()

Amerikiečių futurologas mano, kad kinai pretenduoja į dalį Rusijos teritorijos. Jo nuomone, Kinija ir Rusija nėra tikri draugai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija tam tikromis sąlygomis gali suirti, ir šis procesas tikriausiai jau prasidėjo. Tai pasakė amerikiečių filosofas ir politologas Francis Fukujama, duodamas interviu Dmitrijui Gordonui.

Pasak Fukujamos, tokios valstybės, kurios išoriškai atrodo galingos, iš tikrųjų yra labai trapios.

„Rusija turi daug silpnų vietų ir lūžis gali įvykti, jei lūžis atsiras centre. Rusijos regionai judės skirtingomis kryptimis ir susidurs su rimtais išoriniais iššūkiais“, – sakė filosofas.

Fukujama taip pat sakė, kad Rusijos Federacija ir Kinija nėra tikri draugai. Jo nuomone, Pekinas pretenduoja į dalį Rusijos teritorijos.

„Visa tai gali įvykti kažkada ateityje, jei bus diskredituotas Rusijos valdžios centras. Ir atrodo, kad šis procesas jau prasidėjo“, – sakė ekspertas.

 

Svarstydamas, ar Vladimiro Putino istorija artėja prie pabaigos, Fukujama pažymėjo, kad Rusijos lyderio žlugimo numatyti neįmanoma, tačiau, jo nuomone, jo valdymo sistema yra „labai silpna“.

„Jis pakirto savo galią, todėl nesitikiu, kad putinizmas išliks“, – aiškino Fukujama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(2)
(50)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()