[ŽT] „Tai kompresas lavonui.“ Kaip rusai bando išgelbėti Krymo tiltą  ()

Kaskart, kai link Krymo lekia Ukrainos raketos, nelegalus Krymo tiltas ir kai kurie kiti objektai pridengiami dūmų uždangomis. Kam?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupantai Krymo tiltą dažnai dengia dūmų uždanga. Kartais ji gali būti veiksminga, tačiau negali apgauti modernių raketų nukreipimo galvučių, teigia karo stebėtojas Davidas Sharpas. Anot jo, taikinį dūmų uždanga galima paslėpti tik nuo primityvių nukreipimo galvučių.

Sharpas paaiškino, kad dūmų uždanga yra klasikinis maskavimo metodas. Jis naudojamas ir šiais laikais. Dūmų uždangą dažnai naudoja tankai, kas pasislėptų nuo raketomis ginkluotų šaulių. Dūmų uždanga gali paslėpti ir nuo dronų. Bet ne nuo modernių ilgo nuotolio raketų.

Greičiausiai rusai mano, kad ukrainiečių raketos seka vaizdą ir priartėjusios prie taikinio bus apgautos dūmų uždangos.

„Taikinį uždengti užuolaida taip galima tik nuo primityvių nukreipimo galvučių, kur vizualinis veiksnys veikia paprasčiausiu lygiu. Rimtesnių modernių ginklų tai nepaveiks. O amunicijai, kurioje nukreipimas vykdomas palydovas, GPS, ir inercinės navigacijos sistemomis – tai tėra kaip kompresas mirusiesiems“, pabrėžė karo ekspertas.

 

Ukrainiečiai į raketas įveda tikslias koordinates ir tiek. Tuomet joms nerūpi, kokie dūmai dengia taikinį. Jei navigacijos sistemos veikia, taikinys bus pasiektas.

(53)
(2)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: