„Sudegino DAUGIAU nei 100 gyvenviečių....“ Košmaras, ką padarė Raudonoji armija  ()

Atskleista tik viena maža dalis nusikaltimų, kuriuos įvykdė Raudonoji armija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialinio tinklo „X“ vartotojas „Vy poniali, da?“ savo paskyroje @Hugo_StiglitzUA skelbia medžiagą apie Raudonosios armijos įvykdytus nusikaltimus.

1941 m., traukiantis Raudonajai armijai ir esant 20 km gylyje nuo fronto linijos, Stalinas davė įsakymą sudeginti kaimus ir namus. Namai, ligoninės, mokyklos, administraciniai pastatai – jie viską sudegino. Gyventojai buvo palikti griuvėsiuose – jie neturėjo teisės į evakuaciją.

Remiantis tik šių ataskaitų pranešimais, 1941 m. lapkričio pabaigoje–gruodžio mėn. Raudonoji armija tyčia sunaikino DAUGIAU 100 gyvenviečių, palikdama gyventojus žiemą be namų, dažnai padegdavo namus naktimis, kai gyventojai miegodavo.

Tam buvo sukurti specialūs „medžiotojų“ būriai, kurie skverbėsi į okupuotas teritorijas ir padeginėjo namus. Sugauti ir išvežti tokių žmonių vokiečiai dažniausiai nespėdavo – juos nužudydavo patys vietos gyventojai. Beje, pamenate šią „heroję“ Zoją Kosmodemjanskają? Ji buvo diversantų ir padegėjų būrio dalyje. Ir ji vykdė patį Stalino įsakymą. Lapkričio pabaigoje ji pradėjo eiti pareigas. Jos grupės už priešo linijų užduotis buvo sudeginti gyvenvietes: Anaškino, Gribcovo, Petriščevo, Usadkovo, Iliatino, Gračevo, Puškino, Michailovskoje, Bugailovo, Korovino. Sudeginti reikėjo per savaitę.

Jai pavyko padegti 3 namus, po kurių buvo sučiupta vietos gyventojų, ilgai kankinama, o paskui pakarta minios. Todėl, kai kas nors jums pasakys, kad tie, kurie žavisi sovietiniais „didvyriais“, negali sąmoningai sudeginti ištisų gyvenviečių, palikdami miestų ir kaimų griuvėsiuose iš bado mirti gyventojus, kuriuos laiko savais, perskaitykite jiems šį sąrašą. Perskaitykite ir prisiminkite: kiekvienas iš šių pavadinimų reiškia šimtus sulaužytų likimų. Skaitykite lėtai, o kai klausytojas pavargs klausytis, skaitykite garsiau. Žodis į žodį:

 

Sitnikovo, Amelfinas, Šiškinas, Medvedkovo, Liubitino, Tatiščevo, Ednevo, Nakita, Litvinovo, Kutino, Putanino, Gorki, Zolevo, Anapovo, Gusenino, Kopaki, Teplovo, Marjino, Ščeblykino, Korolicha, Vaspelicha, Bospelicha, Ni-nejee Vasilievskoje, Parfenki, Saveljevo, Medvedki, Kurovo, Filižino, Pokojevo, Mazilovo, Lonovo, Ušakovo, Martiušino, Alechnevo, Matvejkogo, Rakovo, Lopotovo, Poležaiki, Trusovo, Povadino, Sokolovo,Lionovo, Novosišo, Gusenevo, Kolpaki, Teplovo, Maryjno, Šablykino, Korolicha, Rospilicha, Lytkino, Novosergejevka.

 

Čia tik tai, kas buvo užfiksuota keturiose ataskaitose. Tik vienoje srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(4)
(30)

Komentarai ()