Ypatinga versija. Kokias ATACMS greičiausiai gaus Ukraina  ()

JAV artėja prie sprendimo suteikti ATACMS raketų Ukrainai, bet norima viską pasverti, kad ribotas JAV arsenalas nebūtų susilpnintas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bideno administracija artėja prie sprendimo suteikti Ukrainai ATACMS raketu su kasetinėmis galvutėmis, praneša „The Washington Post“. Žurnalistai iš anoniminių šaltinių sužinojo, kad diskusijos apie tai, ar patvirtinti šių ginklų siuntimą, artėja prie galutinės stadijos.

Teigiama, kad ATACMS su kasetinėmis galvutėmis padės Ukrainai naikinti vadavietes, amunicijos sandėlius ir logistikos maršrutus, esančius  toli už fronto linijų ir rusų gynybinių struktūrų.

Per šią vasarą Bidenas nuo griežto „ne“ perėjo prie nuomonės, kad ATACMS raketų perdavimo Ukrainai klausimas „vis dar aktualus“.

Nors administracija nusikratė pradinių nuogąstavimų, kad Kyjivas panaudos tolimojo nuotolio ginklus prieš taikinius Rusijoje, Pentagonas vis dar nerimauja, kad daug ATACMS raketų pašalinus iš santykinai mažo rezervo suprastės JAV pasiruošimas kitiems galimiems konfliktams. ATACMS raketų tiesiog nėra daug. Norint pakeisti padėtį Ukrainoje, reikia daugiau raketų, bet JAV neturi jų pertekliaus. Taigi, jei Ukraina gaus ATACMS raketų, jų siunta bus nedidelė. Turbūt todėl svarstoma siųsti ginklus su kasetinėmis galvutėmis - viena tokia raketa gali padaryti labai daug žalos.

(29)
(1)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: