Rusija sukūrė tikrą pabaisą. MT-LB ginkluotas RBU-6000 (Foto)  ()

Sistema atrodo galinga, tačiau neaišku, kaip vyksta ugnies valdymas ir užtaisymas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-24 Rusija sukūrė tikrą pabaisą. MT-LB ginkluotas RBU-6000 (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė nuotrauka, rodanti, kad rusų okupantai turi bent vieną šarvuotą mašiną MT-LB, aprūpintą jūriniu reaktyviniu priešpovandeninių bombų paleidimo įrenginiu RBU-6000. Veiksmo laikas ir vieta, kur buvo padaryta ši nuotrauka, neatskleidžiami.

Su tam tikra tikimybe galime daryti prielaidą, kad veiksmas vyko laikinai okupuotose Pietų Ukrainos teritorijose.

Jei pabandysime suprasti galimas šio savaeigio įrenginio su RBU-6000 charakteristikas, pamatysime, kad, viena vertus, rusai sukūrė pavojingą mašiną, pagrįstą principu „varo ir šaudo“. Kita vertus, šis ginklas turi gana daug keistų momentų, kurių fone visiškai neaišku, kaip okupantai jį užtaiso ir kontroliuoja šaudymą.

Pradėkime nuo to, kad pats momentas atrodo keistai, kaip iš principo turėtų važiuoti ši „pabaisa“. Nes atviruose šaltiniuose matome, kad, pavyzdžiui, šio bombos paleidimo įrenginio svoris yra 3,5 tonos, o MT-LB naudingoji apkrova deklaruojama 2,5 tonų.

 

Kitas neaiškus dalykas yra tai, kaip RBU-6000 ant MT-LB važiuoklės apskritai turėtų būti užtaisomas. Yra žinoma, kad šios sistemos raketinės bombos RGB-60 svoris yra 113,6 kg, o palyginimui BM-21 „Grad“ skirtos raketos 9M22 masė yra 66 kg.

Iš to jau išplaukia, kad „pabaisos“ užtaisymas turės būti atliekamas rankiniu būdu, o tai pareikalaus labai didelių darbo sąnaudų iš šios mašinos priežiūros. Laivuose RBU-6000 pakraunamas mechaniškai, iššovus visus 12 reaktyviųjų užtaisų, įrenginys perkeliamas į vertikalią padėtį amunicijai tiekti iš triumo (šachtos).

 

 

Sovietmečiu buvo praktika RBU-6000 montuoti ant pakrantės stacionarių įrenginių. Bet ir tokiais atvejais reikėjo statyti „klasikines“ amunicijos šachtas, kaip buvo ir tebėra Karinio jūrų laivyno laivuose.

Mažai tikėtina, kad rusai MT-LB galėtų įrengti ugnies valdymo sistemas. Todėl greičiausiai šaudoma „kažkur į tą pusę“, standartinis šaudymo greitis – 1 šūvis per 2,4 sekundės, standartinis šaudymo nuotolis – iki 5,2 kilometro.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(18)
(-10)

Komentarai ()