„Trumpas nepadės.“ Situacija keičiasi. Putinas sulaukė perspėjančio signalo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2023-09-25 10:53
nežinau ar tai oficialu, bet mano galva didelis lūžis buvo "mes juos atidavėm, dabar tai ukrainos ginklai. jie šaudo kur nori". Tada takai davė energijos fronte, bet frontas gerai uždarytas minų laukais ir tai nebepasikeis. Kol UA įveiks vieną liniją, RU pastatys dar vieną. sekantis didelis žingsnis bus atcms+lėktuvai, pačiam fronte jėgų balansą pastumtų kelis kilometrus į rusijos pusę.
immortallt 2023-09-25 12:30
Na jei tiesa, kad per mėnesį sunaikino 800 artilerijos vienetų, tai stipriai pasistūmėta į priekį, kiek ne kilometrais, kiek jėgų pusiausvyra. Kai minų lauko ginti artilerija negali, tas minų laukas daug lengviau įveikiamas. Aviacijos naudoti maskoliai jau negali, nes tuoj nuleidžia. Neginamas minų laukas bus išvalytas gan greitai ir didžiausia bėda civiliams, ne kariuomenei. Kitas dalykas - nutraukti tiekimą. Tai tas vyksta ir ekonominėmis priemonėmis. Elementariai tai, kad maskoliai uždraudė degalų eksportą rodo milžiniškas problemas su apsirūpinimu net tų dalykų, kieno produkciją kontroliuoja nup žaliavos, ir ką darė nuolat ir dideliais mastais. Jie eksportuodavo degalų už 30 mlrd. dar nuo priešcovidinių laikų. Pastaruoju metu degalai buvo pabrangę tarptautinėje rinkoje, tai eksportas sudarė dar didesnę sumą. Ir dabar tų pinigų atsisakė. Tai trūkstant degalų atvežti amuniciją, aprūpinti techniką prasideda iššūkiai. Trūkstant vidinėje rinkoje degalų, nusukinės daugiau nuo vežamų degalų į frontą.
vanduo4 2023-09-25 20:33
Man tiesiog įdomu, kodėl Ukraina gali sunaikinti Rusijos artileriją, bet rusai to negali? Kame pranašumas?
bahuriux 2023-09-25 21:01
Ukrainois haubicų jau nekalbant apie MLRS didesnis atstumas, tikslumas ir turi radarų aptikti iš kur šaudo. Sunaikina ir Ukrainos artileriją, bet lygtai tris kartus mažiau nei jie rusų. Dabar jau rusai nebešaudo tiek daug kaip pradžioj, bet vis dar turi kiekybinį bet ne kokybinį pranašumą. Youtubėj kartais pažiūriu video ten taip pasakojo.
donatasv 2023-09-25 21:21
Trumpistai gali pristabdyti ginklų tiekimą Ukrainai bet tai tikrai nebus kritinis lūžis ruso pergaliai. Patys trumpo pasisakymai yra labiau populostiniai bent jau mano vertinimu. Ne pirmas amerikos prezidentas arba kandidatas į prezidentus pasisako būten taip. Ateisiu ir užbaigsiu karą bet atėjus į prezidento postą retorika pasikeičia. Karai kur amerika kariavo, o čia net nėra amerikos karių tai tuo labiau amerika yra suinteresuota iškišt kuom daugiau savo ginklų + reklama jų ginklams, o dar negama to dusina rusą. Masė žvalgybos sistemų šioje vietoje sudrožtų trumpą net nepradėjus rimtesnių derybų.