„Ant kelių!“ Okupantas pateko į ligoninę. Kas buvo paskui, prisimins visą gyvenimą  ()

Rusų okupantai skundžiasi Rostovo ligoninės medicinos personalo panieka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sužeisti rusų kariai skundžiasi, kad Rusijos ligoninių personalas su jais elgiasi su panieka. Internete buvo paskelbta vieno iš okupantų istorija apie Rostovo ligoninę, kurios darbuotoja atsisakė jam paduoti net stiklinę vandens.

„Pasodino mus kambaryje, aš nuėjau nusiprausti ir tiesiog nualpau visai dienai. Pabudau tik kitą dieną, vaikinai vėliau pasakojo: atėjo seselės ir bandė mus žadinti, klausė, ar netyčia ten nenumirėme. Visą naktį buvo šalta, ryte pabudęs drebėjau ir net neturėjau jėgų keltis. Pabudau ir supratau, kad blogai jaučiuosi, net negaliu pakelti galvos, karščiavau, išsausėjo oda, skauda visą kūną. Matau, kaip seselė nuleidžia skystį iš kito paciento maišelių. Jis guli, pilvas peršautas. Sakau, atneškit stiklinę vandens. Sako, koridoriaus gale yra vandens aušintuvas - suprask, turiu eiti pasiimti pats. Sakau, blogai jaučiuosi, negaliu atsikelti. Ji man sako - „tai - ne mano pareigos, kviesk seselę“. Neturėjau jėgų ginčytis. Sakiau, kad gerai, tegul pakviečia kažką, kas gali man atnešti vandens“, - pasakojo sužeistas rusų karys.

Vandens jis galiausiai gavo, bet ne iš ligoninės personalo.

 

Toks vaikinas Roma su skeveldra pilve tyliai atsistojo ir nuėjo atnešti man vandens. Tegul, b#$%, išdvesia jie! Paklausiau, koks jos vardas, ji tokia įžūliai per sukąstus dantis – „kodėl? Tu ketini rašyti skundą?“ - pasakojo okupantas.

Jis teigė, kad kitą kartą, jei atsidurs toje pačioje ligoninėje, jis atvyks pasiruošęs - „Kitą kartą, jei atsidursiu čia, būtinai pasiimsiu su savimi granatą ir su žodžiais „ant kelių, po velnių“, pradėsiu kultūringą dialogą“.

(55)
(15)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: