„Kiek ilgai Šoigu tai slėps?“ Pajudėjo „Bradley“. Prasideda proveržis  ()

„Apkaltino Rusijos gynybos ministeriją bandymu nuslėpti Ukrainos taktinę pažangą Verbovėje.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-25 „Kiek ilgai Šoigu tai slėps?“ Pajudėjo „Bradley“. Prasideda proveržis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos pajėgos greičiausiai prasibrovė per kitą okupantų gynybos liniją Zaporižioje ir rugsėjo 22 dieną įsiveržė į Verbovę Polohy rajone. Nuo rugsėjo 24 dienos jos toliau šarvuočiais atakavo priešą apgyvendintoje vietovėje.

Ukrainos puolimas į šiaurę nuo kaimo galėtų izoliuoti 56-ąjį Rusijos oro desantininkų pulką, dislokuotą Novofedorivkoje. Tai teigiama Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Ekspertai analizavo Rusijos šaltinius, kurie pirmieji pranešė apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržį netoli Verbovės. Pažymima, kad rugsėjo 24 d. paskelbtoje mūšių geografinėje vietoje užfiksuota, kaip Ukrainos BMP veikia kraštutiniame vakariniame kaimo pakraštyje.

Su Rusijos oro desanto pajėgomis susijęs informatorius pareiškė, kad Ukrainos pajėgos pirmą kartą įžengė į Verbovę rugsėjo 22 d. ir toliau veržėsi į rytus. Vėliau jis nurodė, kad rugsėjo 24 dieną Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau buvo užėmusios pusę kaimo.

„Šis šaltinis apkaltino Rusijos gynybos ministeriją bandymu nuslėpti Ukrainos taktinę pažangą Verbovėje, retoriškai teigdamas: „Kiek ilgai Šoigu gali slėpti proveržį Verbovėje?“, – pabrėžė ISW.

 

Dar keli Rusijos šaltiniai rugsėjo 24 d. nurodė, kad Ukrainos kariai ir toliau dislokuoja įrangą prie Verbovės, įskaitant pėstininkų kovos mašinas „Bradley“. Nors kai kurie propagandistai sekmadienį kategoriškai neigė bet kokį Ukrainos proveržį Verbovėje.

Tądien Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pranešė, kad gynėjai netoli Verbovės užfiksavo naujus neatpažintus objektus. Atsižvelgiant į tai, rusai pradėjo panikuoti dėl tikimybės, kad Ukrainos gynybos pajėgos izoliuos 56-ąjį desantininkų pulką, dislokuotą Novofedorivkoje.

Po dienos šis šaltinis jau tvirtino, kad Ukrainos pajėgos yra 7 km atstumu nuo 56-ojo pulko kordono ir jei jos vadas „nenuspręs trauktis iš Novofedorivkos į kitas anksčiau parengtas pozicijas“, tai atsidurs sunkioje padėtyje.

 

„Nevertiname 56-ojo pulko kordono tikimybės, nors Ukrainos pajėgos galėtų jį izoliuoti nuo likusios 7-osios oro desantininkų divizijos, jei pavyktų jį apeiti iš Verbovės šiaurės ir pulkas nepaaiškinamai liks dabartinėse pozicijose.“, - pažymėjo ISW.

Dar rugsėjo 21 d. vienas iš Rusijos šaltinių perspėjo, kad dabar yra „reali grėsmė“, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasieks 56-ojo pulko užnugarį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(0)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: