[ŽT] Tik atskriskit! Ukraina skelbia rusų oro taikinio sunaikinimo kadrus (Video)  ()

1129-ojo priešlėktuvinių raketų pulko kariai parodė, kaip saugo Ukrainos dangų ir naikina rusų orlaivius ir raketas „Avenger“ oro gynybos sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„AN/TWQ-1 Avenger“ - tai Amerikietiška savaeigė žemė-oras raketų sistema, sukurta ginti teritoriją ar karinius dalinius nuo sparnuotųjų raketų, dronų, žemai skraidančių lėktuvų ir sraigtasparnių. „Avenger“ gali ginti fronte veikiančius karius, šturmo grupes, bet gali ginti ir priešą viliojančius taikinius. „Avenger“ turi 4 arba 8 „Stinger“ raketų paleidimo vamzdžius, gali turėti ir porą sunkiųjų kulkosvaidžių. Sistema kartu su mašina gali sverti beveik 4 tonas, bet taip apginkluotas „Humvee“ vis tiek išvysto beveik 90 km/val. greitį. Tai yra visiškai mobilus ginklas, galintis lydėti puolimo grupes ar greitai prisitaikyti prie grėsmių. „Avenger“ tarnauja nuo 1989 metų. Ukrainai pristatyta bent 20 tokių sistemų, pirmosios šalį pasiekė dar praeitų metų pabaigoje. Ir Ukrainos gynėjams jos labai patinka, nes tai yra efektyvus ginklas prieš rusų dronus ir sparnuotasias raketas.

Naujame vaizdo įraše parodyta, kaip 1129-ojo priešlėktuvinių raketų pulko kariai naikina rusų orlaivius ir raketas, naudodami „Avenger“ sistemą. Kariai teigia, kad labai džiaugiasi turėdami tokius įrankius ir jaučiasi puikiai, atlikę savo darbą.

 

Beje, įdomus faktas - Lietuva taip pat naudoja „Avenger“ oro gynybos sistemas. Lietuva ir Ukraina, pasak „Wikipedia“ puslapio, yra vienintelės „Avenger“ naudotojos Europoje. 

(35)
(0)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: