[ŽT] „Tai kažkas nerealaus. Karas pereina į dar neregėtą lygį.“ Smogia Ukrainos superginklas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2023-09-25 21:49
jei geras video signalas, tai kokia problema?
cave_dweller 2023-09-26 10:28
Įdomu operatorius kažkur "šalimais" sėdi ar dronąs/retransliatorIus padeda. Tokios kokybės signalą palei pat žemę turėti iš didesnio atstumo be retransliatoriaus be šansų.
HardAxe 2023-09-26 15:54
gal tas DJI kuris iš viršaus filmuoja retransliavo? Netikiu, kad operatorius tiek arti sėdi. net jei bunkeryje antenas išsikėlęs. Su tokiais skraidymais... įdomu koks procentas dronų į kažką pataiko (labai dažnai matosi low battery - land now) ir kiek pataikę į kažką sprogsta?
donatasv 2023-09-26 19:24
Teko dalyvauti DJI drono pristatyme kurio kaina buvo virš 40k eurų. Deklaruojamas atstumas iki signalo pametimo buvo 4 km geriausiomis sąlygomis. Realiai testavome miesto centre pakėlėme ir nustatėme skristi tiesiai be jokių kliūčių (pastatai, medžiai etc) 80 metrų aukštyje. Signalą pametė po 970 metrų ir auto rėžimu grįžo namo. Šiuo atveju miškas, jei drėgnas miškas aplamai bus misija neįmanoma. Čia gal kelis dronus naudoja retransliuot signalą?
kestutisz 2023-09-26 21:30
Nesu tikras ar yra retranslatioriai analogui. Dažniau į dronus deda maksimalios įmanomos gauti galios siųstuvus. O valdymą jau taip, labai norint patį pultą įmanoma išnarstyti dalimis ir anteną išsikelti, antenas keisti į kryptines, netgi būna tiesiog stiprintuvai. TIk nežinau ar tas daroma. Minėtas DJI - tikėtina ne analoginiu signalu veikia, laikosi reguliavimų, tad jam reikia labai gero ir stabilaus ryšio.
cave_dweller 2023-09-27 08:50
Net jei ir iškelta kryptinė antena, vis vien dėl reljefo nelygumų, pastatų ir medžių, didesniu atstumu palei žemę ryšio neturėsi. Šiuo atveju kokybė puiki net ir prie žemės ir už kliūčių, manau kad belieka tik ore kabančio retransliatoriaus variantas.
cave_dweller 2023-09-27 08:57
Kiek teko domėtis tai jie aklai nedirba. FPV paleidžiami tik aptikus taikinį ir koordinuojant veiksmus iš žvalgybinio drono. Bet pasitaiko, kad taikinio greitai neranda arba taikinys judantis ir pasitraukia už FPV veikimo ribų, tokiu atveju kala belekur, tam kad išsikrovus baterijai dronas netyčia neliktų nesunaikintas ir neperimtų priešas (nor tai labai mažai realu, krentant dronui, užtaisas beveik visuomet detonuoja).