Yra svarių priežasčių. Kodėl sulėtėjo Ukrainos kontrpuolimas  (1)

Rusija turėjo pranašumą, kuris dabar klampina Ukrainos kontrpuolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai turėjo nepaprastai daug laiko sukurti stiprią gynybos liniją, todėl Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms sunku judėti į priekį, teigia JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas. Anot jo, Ukrainos gynėjai pasiekia progreso, bet puolimas yra sunkus. Palyginus situaciją su pirmosiomis invazijos dienomis, Ukrainos gynybos pajėgos išlaisvino daugiau nei 50% anksčiau okupuotų teritorijų - Kyjivo, Charkivo ir Chersono teritorijos buvo deokupuotos.

„Dabar jie puola pietuose ir rytuose. Sunku dėl geros priežasties – rusai turėjo daug mėnesių sukurti gynybą, tačiau ukrainiečiai daro realią pažangą“, – sakė Blinkenas.

JAV valstybės sekretorius pažymėjo, kad Ukrainos kariuomenė, skirtingai nei rusai, kovoja už savo laisvę ir šalį - tai svarbu motyvacijai.

Kalbant apie diplomatinį konflikto sureguliavimą, tai turi nuspręsti ukrainiečiai. Vašingtonas laikosi pozicijos nieko nespręsti už Kyjivą dalyvavimo. Ukraina nuspręs derėtis tada, kada manys, kad tam atėjo tinkamas laikas. Ateities pasaulis turi būti kuriamas remiantis pagrindiniais principais, kuriais grindžiamas JT statutas. Tai yra, teritorinis vientisumas, suverenitetas ir nepriklausomybė yra neliečiami.

 

„Turime būti tikri, kad jei taika bus pasiekta, neliks sąlygų, kurios leistų šiai agresijai pasikartoti po metų, po dvejų metų, po penkerių metų“, – sakė Antony Blinkenas.

(12)
(1)
(11)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: