Rusija Čekijoje susprogdino sandėlius su šaudmenimis. SBU skelbia apie neįtikėtiną operaciją  ()

Ukrainos saugumo tarnyba įsiskverbė į Rusijos slaptąją tarnybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) pareiškė, kad sugebėjo prasiskverbti į Rusijos karinės žvalgybos specialųjį padalinį. Dėl to SBU pavyko sužinoti visų asmenų, prisidėjusių prie ginklų sandėlių sabotažo, pavardes.

Ukrainos teisėsauga baigė tyrimą dėl Rusijos sabotažo Svatove ir Čekijoje. 2015 m. Rusijos specialiosios pajėgos susprogdino sandėlius su šaudmenimis, kurie turėjo būti panaudoti kovai su okupantais.

Netrukus po pirmojo šaudmenų sandėlių sprogdinimo SBU gavo pirmąją informaciją apie teroristinio išpuolio organizatorius iš vieno Luhansko srities kovotojo. Paaiškėjo, kad prie sprogimų prisidėjo Rusijos specialiųjų operacijų pajėgos (SOP), kurios yra pavaldžios Rusijos karinei žvalgybai (GRU).

Šią struktūrą Rusija sukūrė 2013 m. specialiai nekonvenciniam karui ir sabotažui. Pasak SBU, tam tikrų operacijų metu Rusijos SOP gali būti tiesiogiai pavaldžios V. Putinui.

Tarp Rusijos SOP vadovų, organizavusių teroristinius išpuolius prieš šaudmenų sandėlius, yra dabartinis struktūros vadas Valerijus Flustikovas, paslaptingomis aplinkybėmis miręs GRU vadovas Igoris Sergunas, su Skripalių apnuodijimu susijęs Andrejus Averjanovas ir buvęs V. Putino apsaugininkas Aleksejus Diuminas.

 

„SBU pavyko nustatyti visą su šiuo nusikaltimu susijusių asmenų grandinę per agentų skverbimąsi į Rusijos SOP. Ukrainos saugumo tarnybai pavyko gauti informacijos apie šios organizacijos dalyvius, struktūrą ir ypatybes. SBU agentas padėjo užfiksuoti daugelį Rusijos SOP nusikaltimų. Deja, vykdydamas tolesnes užduotis jis žuvo“, - sakė SBU atstovas spaudai Artiomas Dechtiarenko.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(3)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: