Spec. operacija „Barynia“. Skamba visa Ukraina, kas pasidavė į nelaisvę (Foto)  ()

Ukraina atliko specialią operaciją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-01 Spec. operacija „Barynia“. Skamba visa Ukraina, kas pasidavė į nelaisvę (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministerijos vyriausiasis žvalgybos direktoratas surengė specialiąją operaciją „Barynia“, kurios metu pavyko užverbuoti Rusijos karį Daniilą Alfiorovą. Jis atvedė į nelaisvę 11 okupantų.

Apie tai per spaudos konferenciją kalbėjo Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas, praneša „Ukrinform“.

Anot jo, Alfiorovas yra leitenantas, Rusijos Federacijos kariškis, nuo 2023 metų birželio aktyviai bendradarbiavęs su Ukrainos saugumo ir gynybos pajėgomis bei žvalgyba.

„Alfiorovas įtikino ir savo noru keliomis partijomis į nelaisvę atvedė 11 Rusijos karių. Kilus grėsmei Alfiorovo gyvybei, Ukraina atliko specialią operaciją, kad jis patektų į Ukrainos teritoriją“, – sakė Jusovas.

Pats kariškis konferencijoje sakė, kad su Ukrainos puse susisiekė per projektą „Noriu gyventi“. Jis sako, kad jam buvo pasiūlyta surasti okupantus, norinčius pasiduoti – bendradarbiavimo laikotarpiu Alferovas išvedė tris tokias grupes.

 

Kai mane pradėjo įtarinėti, aš „Noriu gyventi“ kuratoriui pasakiau, kad noriu pasitraukti. Jau būdamas Ukrainos teritorijoje, susitikęs su Ukrainos specialiosiomis pajėgomis, perėjau visas procedūras, numatytas Rusijos kariškiams, kurie pasiduoda“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(242)
(6)
(236)

Komentarai ()

Susijusios žymos: