To neturi jokia kita šalis pasaulyje. Ukraina sukūrė ginklą, kuris sutriuškino Rusijos galybę  ()

Zelenskis patvirtino superginklo sukūrimą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, kalbėdamas Tarptautiniame gynybos pramonės forume, paskelbė apie jūrinių dronų laivyno sukūrimą, kurio pagalba grąžina į savo kontrolę Juodosios jūros akvatoriją.

Jo kalba buvo paskelbta rugsėjo 30 d. oficialiame prezidento kanale „Telegram“.

„Kuriame pirmąjį pasaulyje jūrų dronų laivyną, kuris atima iš Rusijos karo laivų prasmę ir priverčia juos slėptis“, - sakė Ukrainos vadovas, išvardydamas naujausius Ukrainos pasiekimus gynybos sektoriuje.

Pažymėtina, kad 2023 m. vasarą Ukrainos kariniame jūrų laivyne atsirado nauja 385-oji specialios paskirties jūrų bepiločių sistemų brigada. Šis dalinys rugpjūčio 24 d. iš V. Zelenskio rankų gavo savo kovinę vėliavą.

Jūriniai bepiločiai yra vienas iš sėkmingiausių Ukrainos karinių projektų visiškos invazijos metu. Jų dėka Ukraina, praktiškai neturinti savo laivyno, sugebėjo susigrąžinti Rusijos užgrobtos Juodosios jūros teritorijos dalies kontrolę.

 

Šiandien Rusijos ginkluotųjų pajėgų Juodosios jūros laivynas yra priverstas slėptis uostuose, kad išvengtų Ukrainos bepiločių laivų, prikimštų sprogmenų. Toks bepilotis vasarą sugriovė Krymo tilto tarpatramį, dėl kurio objektas vis dar remontuojamas. Įspūdingi buvo ir smūgiai dideliam Rusijos ginkluotųjų pajėgų desantiniam laivui „Olenegorskij gorniak“, taip pat Rusijos armiją aprūpinančiam tanklaiviui SIG. Po susidūrimo su bepiločiais laivais jie sustojo ilgam remontui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(1)
(126)

Komentarai ()