„Prasidėjo. Jie pasileido.“ Ukraina meta rezervus. Prasideda proveržis (Video)  ()

„Kariniai daliniai fronto linijoje atlieka skirtingus vaidmenis ir skirtingas užduotis.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Romanas Svitanas kalbėjo apie Ukrainos „užnugario“ karius, kurie laukė momento, kai, atakuojant Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms Zaporižios kryptimi, sugrius Rusijos gynybos linijos.

Rugsėjo 28 d. Karo studijų institutas (ISW) pranešė, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko padaryti proveržį linijoje Robotynė-Verbovė.

Pasak Svitano, tai leidžia pagrindiniams Ukrainos kariuomenės rezervams atverti „duris“ tolimesnei pažangai fronte. Jis tai pareiškė „Utro fevralia“ eteryje.

„Kai kurie daliniai fronto linijoje atlieka skirtingus vaidmenis ir skirtingas užduotis. Yra padalinių, kurie yra užnugaryje, laikomi strateginio rezervo režimu ir visiškai nedalyvauja karo veiksmuose. Ir yra padalinių, kurie užduotį vykdo vieną, du, tris, keturis mėnesius. Viena vienintelę užduotį, tarkime, atverti priešo gynybos liniją, pasiekti paskutinę liniją, atverti praėjimo mechanizmą pagrindiniams mūšiuose nedalyvavusiems rezervams. Jie laukė, kada bus pralaužta gynybos linija ir jiems atsivertų „durys““, – pareiškė Svitanas.

Pasak jo, fronte dislokuoti Ukrainos kariai ir toliau stumia flangus, sukurdami spragas Rusijos gynyboje, leidžiančias praeiti ukrainiečių rezervams. „Toliau vykdyti Generalinio štabo iškeltas užduotis, vykdyti vyriausiojo vado planą“, – patikslino Svitanas.

 

Anot jo, dabar pirmosios gynybos linijos atitinkamos „durys“ yra atviros.

„Atverti, nutraukti pagrindinę gynybos liniją – tai jau padaryta... Kitas etapas - kariuomenės, rezervų įvedimas į atsiradusį proveržį, o tada rezervų ir naujų dalinių judėjimas. Todėl kai Rogozinas rašo: „Prasidėjo. Jie pasileido“, tai reiškia, kad greičiausiai įvedami pagrindiniai rezervai, kurie buvo reikalingi pajėgoms ir įrangai praeiti ir dislokuoti už pagrindinės gynybos linijos“, – sakė karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(132)
(13)
(119)

Komentarai ()

Susijusios žymos: