[ŽT] „Nebegalime šaudyti iš artilerijos!“ Rusų karininkai išsigandę. Kas nutiko  ()

Tai, kad Rusijai trūksta ginklų, yra akivaizdu. Trūksta ir amunicijos, ir dalių. Pastaruoju metu pastebima, kad Rusijos organizuojamas artilerijos apšaudymas nebėra toks intensyvus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-30 [ŽT] „Nebegalime šaudyti iš artilerijos!“ Rusų karininkai išsigandę. Kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Haubicų vamzdžiai greitai dėvisi, kai yra intensyviai naudojami. Gamintojai yra numatę ribas, kuomet vamzdžius reikia keisti. Bet Rusija vamzdžių tiesiog nebeturi, todėl artileriją naudoja ne taip intensyviai.

Pranešama, kad nauji vamzdžiai Rusijoje sunkiai gaminami, nes haubicos senos ir jų gamybos technologijos nebuvo išsaugotos. Esami vamzdžiai saugomi atvejui, jei įvyktų didelis Ukrainos prasiveržimas. Fronte naudojami seni, galimai korozijos pažeisti ar tiesiog sudėvėti vamzdžiai. Apie tai kalba rusų karininkai.

Bet yra ir nepriklausomų šaltinių, kurie patvirtina, kad rusų artilerija kenčia. Bendruose rusų artilerijos nuostoliuose vis dar dominuoja 152 mm ginklai - tai yra Rusijos artilerijos standartas. Tačiu su laiku Ukrainos gynėjai sunaikina vis daugiau itin didelių 203 ir 240 mm ginklų, taip pat mažesnio kalibro artilerijos. Augantis jų procentas bendroje artilerijos praradimų statistikoje rodo, kad rusai naudoja mažiau 152 mm pabūklų. O juk tai - jų pagrindinis ginklas.

 

Ir rusams tai yra blogos žinios. Juk ir 152 mm sviedinių jie turi daugiausiai, ir kariai prie šių haubicų geriausiai prisitaikę. Rusijai trūksta vamzdžių, haubicas naikina dronai ir raketų smūgiai, o be artilerijos bus sunku išsaugoti užsigrobtas pozicijas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(92)
(1)
(91)

Komentarai ()