Nerealus Ukrainos smūgis. Susprogdinta X-59 raketų gamykla (Video)  ()

Karo ekspertas Romanas Svitanas paaiškino bepiločių orlaivių smūgių pasekmes Smolensko aviacijos gamyklai Rusijos Federacijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-03 Nerealus Ukrainos smūgis. Susprogdinta X-59 raketų gamykla (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dabar jie smogs mažiau“, – dronų smūgių į Smolenską pasekmes apibūdino Svitanas. Sekmadienį, spalio 1 d., atakuojantys dronai atakavo Rusijos orlaivių gamyklą Smolenske, kur gaminamos X-59 raketos.

Kaip žinia, rusai šiomis raketomis dažnai šaudo į Černigovo, Charkivo, Dnepropetrovsko, Zaporožės ir Chersono sritis. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, karo instruktorius lakūnas Romanas Svitanas paaiškino, ar tai reiškia, kad dabar šios vietovės nukentės mažiau.

„Rusai sumažins šių konkrečių raketų skaičių arba pereis prie kitų, tai yra, bendras atakų skaičius vargu ar sumažės, bet jie paleis šių raketų mažiau“,interviu Evgenia Kutnova sakė Romanas Svitanas.“

Pasak karybos eksperto, X-59 yra rimta raketa, kurios skrydžio nuotolis, pagal kai kurias modifikacijas, siekia 300 km. Okupantai bando panaudoti šias raketas palei fronto liniją ir Ukrainos valstybės sieną. Natūralu, kad viena pagrindinių šalies užduočių yra, kur įmanoma, sunaikinti rusiškų raketų gamybą. Smolenskas daugiausia gamina orlaivių komponentus, bet taip pat ir X-59 dalis, kurios priskiriamos „oras-žemė“ raketoms.

 

„Šiame etape šių raketų tikrai bus mažiau. Rusai supranta, kad jų greitai atkurti nepavyks“, – pažymėjo R. Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(0)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: