„Toliau požeminiai tuneliai.“ Prasidėjo mirtinas mūšis. Ant kortos Tokmakas  ()

Vyksta sudėtinga ir dinamiška kova dėl tranšėjų sistemos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Padėtis į pietus nuo Robotynės yra nepastovi, lauko įtvirtinimai ir pozicijos kelis kartus pereina iš rankų į rankas. Rugsėjo 30 d. geolokacinėje medžiagoje matyti, kaip Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogia okupantams, norintiems prasiveržti į už 1 km nuo Robotynės esančias tranšėjas.

Karo tyrimų instituto (ISW) analitikai, remdamiesi informacija iš atvirų šaltinių, išanalizavo padėtį šiame fronto ruože.

Kova dėl tranšėjų vyksta kelio T0408 Robotynė – Tokmakas rajone ir 1 km į pietvakarius nuo Robotynės. Rugsėjo 13 d. geolokacinėje medžiagoje matyti, kaip Ukrainos ginkluotosios pajėgos užėmė šias tranšėjas, tačiau nuo rugsėjo 13 iki 30 d. jos vėl pradėjo eiti iš rankų į rankas.

Vienas Ukrainos kariškis išsamiai išnagrinėjo vaizdo įrašą ir pareiškė, kad šios tranšėjos yra atramos taškas tarpusavyje sujungtoje tranšėjų, apkasų ir šaudymo punktų sistemoje, esančioje tarp Robotynės ir Novoprokopivkos.

Solonko teigė, kad visos šios tranšėjos yra sujungtos požeminiais tuneliais, todėl priešas visomis išgalėmis stengiasi jas išlaikyti savo kontrolėje, ypač Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo prie Novoprokopivkos fone.

Spalio 1 d. geolokacinėje medžiagoje matyti, kaip okupantai bando sustabdyti Ukrainos karinės technikos judėjimą į pietus nuo trijų tranšėjų vidurio ir už kilometro nuo rytinės šios gynybinės sistemos tranšėjos. Žinoma, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos šiuo metu kontroliuoja labiausiai į rytus nutolusią tranšėją ir bando judėti toliau į vakarus, kad perimtų dar dviejų, sujungtų žeminėmis ir šaudymo punktais, kontrolę.

 

Palydovinės nuotraukos parodė, kad rugsėjo 25-28 d. okupantams pavyko atremti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakas į šias tranšėjas. ISW analitikai pripažįsta, kad mūšiai dėl tranšėjų yra labai sudėtingi ir dinamiški, tačiau jie atveria kelią į Tokmaką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(0)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: