[ŽT] „Sprogo Rusijos karininkai.“ Generolai išsigandę. Gali būti rimta katastrofa  ()

Rugsėjo 24 d. Kursko srities Chalino aerodrome siautė koviniai dronai. Iš pradžių teigta, kad aerodromą atakavo tik vienas dronas, bet vėliau paaiškėjo, kad jų buvo bent keli. Ir jie padarė žalos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-03 [ŽT] „Sprogo Rusijos karininkai.“ Generolai išsigandę. Gali būti rimta katastrofa  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chalino aerodromas buvo užpultas bent trijų dronų - galimai ukrainietiškų „Bober“, anksčiau naudotų išpuoliams prieš Maskvą.

Pirmasis dronas smogė degalų ir tepalų talpykloms ir sukėlė stiprų gaisrą. „Telegram“ kanalas „Šnipo dosjė“ rašo, kad į degantį sandėlį patraukė keli kariai, tarp kurių galimai buvo ir pulko vadas ir jo pavaduotojas. Tačiau tuomet praktiškai į tą patį tašką smogė ir dar vienas dronas, kurio ataka nusinešė daug aukų, įskaitant aviacijos pulko vadovybę.

Po kurio laiko aerodromo teritorijoje buvo aptiktas trečiasis dronas. Teigiama, kad jį nutupdė elektroninės karybos įranga. Vietos kariai nusprendė apžiūrėti radinį, bet tada jis sprogo.

 

Verta paminėti, kad tai ne pirmas išpuolis prieš Chalino aerodromą. Rugpjūčio 27-osios naktį aerodromą atakavo 16 kartoninių „Sypaq PDSS“ dronų su volframo karbido šratais. Nukentėjo „Su-30“ ir „MiG-29“ naikintuvai, vienas oro gynybos radaras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(50)
(0)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: