Po 9 užraktais. Slapčiausia vieta Ukrainoje. „Ten sprendžiama viskas“  ()

Vyriausiojo štabo posėdžiai vyksta tam skirtoje vietoje, ten priimti sprendimai yra konfidenciali informacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenko apie tai pasakojo interviu „Ukrainos Tiesa“.

„Prezidentas surenka štabo narius į tam skirtą vietą. Išklausome vietoje esančius vadus, apie vykstančius kovinius veiksmus, apie mūsų pozicijas, kokios užduotys numatomos artimiausiu metu. Prezidentas taip pat išklauso logistinės ir kovinės paramos klausimus. Visos problemos, kurios yra aktualios, ten aptariamos. Pvz., rusams pradėjus mus masiškai apšaudyti, išsiaiškiname kur mūsų klaidos ir kur stiprybės. Įvairių kariuomenės padalinių vadai gali būti kviečiami ataskaitoms“, – pažymėjo Klymenko.

Kartais ten vyksta gana sunkus pokalbis, nes visi žmonės yra kariškiai, o mes esame karo padėtyje. O kad suprastų, kas vyksta fronto linijoje, prezidentas turi visa tai išgirsti“, – pridūrė jis.

Pasak ministro, pasibaigus kiekvienam posėdžiui išleidžiamas Vyriausiojo kariuomenės vado štabo įsakymas, kuriame kiekvienas jo narys gauna atitinkamą užduotį.

 

Klymenko pabrėžė, kad karo kabinetas užsiima operacijų planavimu. Iš karto prieš planuodamas prezidentas nustato, kas bus šiame kabinete.

Klymenko taip pat pažymėjo, kad štabe galima aptarti mobilizacijos problemas, svarstyti regioninių karinių komitetų veiklos klausimus ir kt.

Tuo pat metu Klymenko neatsakė į klausimą, ar ten buvo skelbiami planai, pavyzdžiui, kada gali baigtis karas.

„Aš apie tai nekalbėsiu. Posėdis yra uždaras, o ši informacija yra uždara“, – reziumavo jis. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(2)
(16)

Komentarai ()