[ŽT] Artėja neįtikėtini įvykiai. „JAV reikalauja paleisti visą Ukrainos vyriausybę“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-10-04 14:18
Seniai rašau, kad Zelenskis šioje vietoje praktiškai nieko nedaro. Nereikia tikrai tokio prezidento, jei jis ir antroje kadencijoje taip elgtųsi. Turi elgtis kaip Saakašvilis, o ne susitarti su visais oligarchais. Ką tu gali susitarti su korupcionieriais? - tiktai tai, kad jie toliau sėdės neliečiami.
HardAxe 2023-10-04 14:28
dažnu atveju politikoj/ekonomikoj korumpuotas oligarchas yra geriau už švarų studentą, deja. Geriau leisti išvogti 10% apyvartos ir gauti pelną, nei nuvaryti įmone į bankrotą.
Benediktas 2023-10-04 15:48
Tai va turi pvz. Ukrainoje ir Rusijoje ir kitose possovietinėse šalyse korumopuotus oligarchus. Kažkaip tai vakarų šalyse pragyvenimo lygis tapo aukštesnis, kur įstatymų laikymasis, išsilavinimas turi didesnę reikšmę. Nežinau, kuo čia tau korumpuoti oligarchai yra geriau, nebent tu pats esi tas oligarchas ar tavo dėdė. Geri specialistai nenuvaro įmonių į bankrotą. Nuvaro tie, kurie, viską sau pasiėma arba nesistengia ir neturi atskaitomybės. Man keista, kai gyveni ir dirbi skandinavijoje, kur viso šito š nėra ir kalbi tokias nesąmones. Jau atrodo savo akimis turėtum pamatyti, kad įstatymų laikymasis ir kompetencijos yra tas kelias valstybei.
donatasv 2023-10-04 17:46
Lietuvai prirekė daugiau nei 20 metų ir be karo kol pradėjo realiai nykt korupcija. Tai sudėtingas ir daug politinės valios reikalaujantis procesas. Pačią korupciją turi išgyvendinti ir įdiegt žmonėms, kad tai yra nepriimtina. Tarkim mūsų policijai prireikė pakankamai daug investicijų tiek į kameras mašinose, body cam etc. Žiniasklaida turi eiti drąsiai ir gilintis be baimės į pasikėsinimą. Naikint mafijos tipo organizuotas grupuotes. Darbo iki kaklo bet čia reik atkreipt dėmesį vakarai neprašo pasikeisti per naktį bet bent jau žengti pirmus žingsnius ir pradėt priiminėti įstatymus.
SPeed_FANat1c 2023-10-05 08:24
o tai jei nebutu kameru , tai tada neimanoma isvaryt korupcijos?
Benediktas 2023-10-05 09:14
Ukraina neturi 20 metų. Jei nesusitvarkys su korupcija, karo nelaimės. Neliks Ukrainos ateityje po 20 metų, nes Rusija darys viską, kad sužlugdytų ekonomiškai, o paskui „suvalgytų“ Ukrainą visais metodais, kuriuos naudoja. Ukrainai reikia radikalių permainų, kokias jie sugebėjo padaryti kariuomenėje - per metus apsiginklavo ir išmoko naudotis NATO technika. Taip pat jiems šikna dega ir dėl korupcijos - ekspertams ir žiniasklaidai tai reikia nuolat kartoti. Reikia greitų ir ryžtingų permainų. Turės kovoti su korupcija greičiau, nei daugelis mano, jei norės išlikti. Nes vienas iš faktorių, kad prorusiškos partijos JAV ir ES gros ant šitos stygos, kad nutraukti Ukrainai paramą, nes vagia. Iš kitos pusės - ta pati Rusija skatina/skatins korupcijos procesus Ukrainoje. Su tokia korupcija nepriims nei į ES, nei į NATO.
kestutisz 2023-10-05 11:28
Kelias - taip, galbūt, kai niekas netrukdo iš išorės. Bet kai reikia staigiai - dar labai pagalvot visgi reikia ar kažkiek gal vagiantys, ar karo metu visiškai nauji kurie vienas dalykas dar nieko nežinos, o svarbiausia - kas sakė kad jie irgi bus švarūs? Dabar tai nors valstybė vistiek kažkaip juda. Įmesk tokių mūsiškių šviežių "pokyčiai po pokyčių" - ir išvis jos neliks.
Benediktas 2023-10-05 12:08
Kai trukdo iš išorės tai kas geriau, už įstatymų laikymąsi ir kompetencijas pagal tave? Tik nesakyk, kad korupcija. Ir kada bus, kai niekas netrukdys?
kestutisz 2023-10-05 13:48
Stabilus blogis šiuo atveju manau kur kas geriau už alternatyvą - 50:50 tikimybę, kad bus tik blogiau. Gal net didesnę tikimibę, jog tikrai bus tik blogiau. Nepamiršk gi, karas vyksta, bet šalis kažkaip sukasi, atsikovoja teritorijas, gaudomi išdavikai (pvz tiekiantys variklius rusų sraigtasparniams etc) vadinasi sprendimai visgi priimami teisingi, tik kad gal kainuoja brangiau nei galėtų. Aš matai IT žmogus, ir ten pagrindinis priesakas - geriau neliest veikiančios sistemos :) Kai bus kada galimybė, po pergalės - taip, jau galima eksperimentuoti, bet nėra jokių garantijų, jog naujį, "tyros sielos", valdininkai (iš originalo kaip suprantu nebūtinai tai vyriausybė, tiesiog "valdžos vertikalė", t.y. ne tik tiesiog ministrai) nebus kaip tik pakišti rusų.
Benediktas 2023-10-05 14:18
Sistema veikia, kol vakarai siunčia pinigus ir ginklus. Viena sistemos veikimo pusė priklauso visiškai nuo Vakarų. Jau praėjo 1.5 metų, kada buvo galima nekreipti dėmesio į šiuos dalykus. Vakarai gali nepanorėti tai siųsti, jei korupcija mažės vėžlio žingsniais, o gal net didės. Nėra čia jokios subalansuotos/tvarios sistemos. Ukraina yra su kvėpavimo aparatu, bet turi pasveikti ir eiti pati. Tai negali testis 3, 5 metus. Žinoma didžioji dalis vakarų vistiek siųstų pinigus ir ginklus, bet tai ne tas kelias, kuriuo reikia eiti. Plius ant to, kaip ant mielių augs prorussiškos partijos Vakaruose, JAV, kurios sakys, kad Ukraina vagia jų pinigus ir nieko gero iš jos nebus.
kestutisz 2023-10-05 19:10
Na tai čia va bank variantas - arba pavyks, arba ne. Ukraina manau net importuotų ministrus (heh, pamenu dar lietuvį savo laiku tokį turėjo), bet ar tai galima daryti karo metu? Kas gali pasakyt
Benediktas 2023-10-05 19:49
Kam eiti vabank? Išgyvendinti korupciją ir reformos gi ne tik dėl vakarų pagalbos reikalingos, o pačiai valstybei. Paaiškink kuo gerai yra korupcija?
kestutisz 2023-10-06 10:57
Tai visi už, netgi manau kažką daro ta kruptimi, tik kur garantija, kad tiesiog pakeitus žmones pasikeis viskas būtent į gerą? Rinkti komikus, kad netikėtai gerai "iššautų" kaip Zelenskis? Šansai irgi ne kokie, matėm jau su valinskio partija - kaip iš viešbučio net rozetes išnešė... Arba galim taip toli nežiūrėt - seimo pirmininkės vojažas tortuko ir kosmetikos, su apsaugą per pusę LT, uždarytą tų pačių idiotų - irgi korupcija.
Benediktas 2023-10-06 11:32
Kur garantija, kad nieko nedarant ar darant po labai mažai - pagerės viskas, vakarai nenustos finansuot ir laimes karą - praktiškai nulinė
kestutisz 2023-10-06 15:46
o tai kur garantija, kad išmetus dabar visus, praktiškai paminant nekaltumo prezumciją (na nieko konkretaus nepasakyta, tik kad visi blogi) - nauji ateis geresni? Kas gali eiti savo noru ir gerais ketinimais pakartoti tokios neaiškios lemties ir susidegint karjeros? Dulkį (nieko nežinua, nieko nemoku - idealiai tinku) ok, galim atiduot, dar kelis,..
Benediktas 2023-10-06 19:05
Korupcijos pažabojimas apima ne tik valstybinio aparato pravalymą, bet ir skaidrumo mechanizmų įvedimas, įstatymų laikymosi užtikrinimas. Jei vagi - pagavo - atsakai pagal įstatymus. Dabar - skaidrumo nėra, kontrolės nėra, atsakomybės irgi. Ne visur, bet didžiumoje. Nėra už ką pasodinti nieko Ukrainoje, nėra korupcijos? Rezultatu atskaitomybe, autitas. Jei niekas neatsisėda, reiškia tie mechanizmai neveikia, nesvarbu koks ten žmogus būtų.
donatasv 2023-10-06 20:05
Čia yra dvi problemos karas ir valdžios pasikeitimas gali atnešt labai daug bėdų. Nežinia kas ateis ir kaip suvadovaus. Gali į gerą pusę bet didelė tikimybė, kad nupjaus grybą. Rizika didelė šalies ir gausybės žmonių likimai sprendžiasi... Antra problema korupcija kuri niekur nedingo karo atveju. Tai ką daryti jei tie kurie remia ir pjauna tą paramą dėl korupcijos. Vesk bendrą auditą su partneriais radai gaidį spiri laukan ir keiti į kitą. Reik taisai įstatymus, kamšai spragas. Dabar bandoma manipuliuoti mums duokit, o mes pažadam, kad nevogsim... taip nebūna.