Karas kaip socialinis liftas. Iš kur Rusija traukia naujus savanorius  ()

Vladimiras Putinas pareiškė, kad kasdien pasirašyti sutarties tarnauti Rusijos armijoje ateina daugiau nei 100-150 tūkst. rusų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau okupantai savanoriškai į frontą tikriausiai eina tik dėl vienos priežasties.

Olga Romanova, fondo „Rus sidiaščiaja“ vadovė ir Rusijos opozicijos aktyvistė, „24 kanalui“ sakė, kad karas šimtams tūkstančių rusų tapo „socialiniu liftu“.

O. Romanova pabrėžė, kad aplink Rusijos Irkutsko miestą viešpatauja XVI amžius, kur nėra normalių darbų, tinkamų gyvenimo sąlygų ir ateities.

O dabar Rusija „atsitiktinai“ pradeda karą prieš Ukrainą ir okupantams pradedama mokėti po 200 tūkst. rublių per mėnesį, jei jie nori vykti į frontą. Vadinasi, karas rusams tapo palankus, suteikė galimybę nuolat užsidirbti pinigų.

Tačiau jei rusai nenori kariauti Ukrainos teritorijoje, yra kita alternatyva. Tokiems žmonėms atidarytos bepiločių lėktuvų ir kitų karinių ginklų gamybos gamyklos, kuriose mokamas stabilus atlyginimas – iki 100 tūkst. rublių.

„Rusija prisitaikė prie karo. Rusams karas reikalingas kaip ekonomika. Rusams karo reikia kaip „socialinio lifto“. Rusams reikia karo kaip būdo susitaikyti su supančia tikrove“, - sakė O. Romanova.

Pasak opozicionierės, Rusijos propagandiniai kanalai rodo siaubą keliančius reportažus. Pavyzdžiui, viena moteris sakė, kad ji nėra prieš, jog jos du sūnūs kovotų prieš Ukrainą, nes už tai gauna gerus pinigus.

 

„Žmonės iš tiesų taip galvoja. Žmonės iš socialinio dugno. Žmonės, kurie yra menkai išsilavinę. O V. Putinui ir jo elitui tai yra veiksmingas būdas spręsti daugelį problemų. Juk marginaliniai visuomenės sluoksniai Rusijai ir Putinui nereikalingi“, - apibendrino Olga Romanova.

Kalbama apie milijonus rusų, kurie Rusijoje niekam nereikalingi, bet fronte – reikalingi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(2)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: