Prie Bachmuto visiškos skerdynės. Z-kanalas pakraupęs. „Jie ateina pėsčiomis...“  ()

Z-karo korespondentas skundžiasi „nauja“ Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taktika.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-04 Prie Bachmuto visiškos skerdynės. Z-kanalas pakraupęs. „Jie ateina pėsčiomis...“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos pajėgų veržimąsi į pietinį Bachmuto flangą Kliščijivkos srityje Kremliaus propagandistai aiškina taktikos pasikeitimu. Visų pirma apie tai rašo šlykštus Z-karo korespondentas Aleksandras Kocas, praneša Dialog.UA.

Jis tikina, kad ukrainiečiai atsisakė Rusijos pozicijų šturmo. Vietoje to Ukrainos ginkluotosios pajėgos esą pirmiausia smogia pažangiems Rusijos ginkluotųjų pajėgų daliniams su artilerija ir smogiamaisiais bepiločiais orlaiviais, priverčia bėgti okupantų likučius, o paskui greitai įsitvirtina išlaisvintose žemėse.

Taktikos esmė paprasta: ilgai, nuosekliai, sistemingai ir lėtai lygina pirmąją liniją su artilerija, minosvaidžiais ir viskuo, ką turi. Atidžiai stebi rezultatą iš oro... Laukia, kol gynėjai pabėgs arba atsitrauks. Tada pėsčiomis patenka į atsilaisvinusias pozicijas ir greitai įsitvirtina“, – sakė Z-karo korespondentas, remdamasis šaltiniais, esančiais toje srityje įsibrovėlių gretose.

Jis tikina, kad „naujoji“ taktika pasiteisino, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos šioje srityje turi pranašumą artilerijoje (kiekiu ir tikslumu), šaudmenimis, taip pat žvalgyboje.

 

Atkreipkime dėmesį, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimąsi į pietinį Bachmuto flangą fiksuoja ir nepriklausomas šaltinis „Deep State“. Priekiniame sektoriuje neseniai išlaisvintų Kliščijivkos ir Andrijivkos srityje beveik 9 kvadratiniai metrai teritorijų priskirta neseniai išlaisvintoms. Ten vyksta įnirtingos kovos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(164)
(5)
(159)

Komentarai ()

Susijusios žymos: