Vis daugiau rusų nori bendradarbiauti su Ukraina (Video)  ()

GUR vis dažniau sugeba įtikinti Rusijos kariuomenę bendradarbiauti su Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prasidėjus plataus masto invazijai, labai išaugo okupantų, užmezgusių ryšius su Ukrainos specialiosiomis tarnybomis, skaičius.

Apie tai „24 kanalui“ papasakojo Ukrainos gynybos ministerijos Pagrindinės žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas.

Norinčiųjų padaugėjo po to, kai buvo paskelbta dalis informacijos iš operacijos „Sinitsa“ su Rusijos sraigtasparnio pilotu Mi-8 ir operacijos „Barynia“, kai karys įtikino 11 kitų rusų pasiduoti savo noru.

„Po kiekvienos tokios operacijos rusai mato, kad Ukraina laikosi savo įsipareigojimų, kad Ukraina yra civilizuota valstybė, kurioje įgyvendinamos Ženevos konvencijos ir taikoma tarptautinė humanitarinė teisė,“– pažymėjo Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas.

Anot A. Jusovo, rusai turi pasirinkimą, kuris gali išgelbėti visų pirma gyvybę, laipsnį ir karinę garbę. Kadangi net Rusijos kario priesaika nenumato civilių žudymo ir agresyvaus karo. Todėl nebūtina mirti nuo kulkų, tapti plėšikais, žudikais ar karo nusikaltėliais, vykdant Rusijos vadovybės įsakymus.

Atkreipkime dėmesį, kad okupantai gali išgelbėti save ir savo šeimas pereidami į Ukrainos pusę arba savo noru pasiduodami Ukrainos valstybinės programos „Noriu gyventi“ dėka. Šiuo projektu jau pasinaudojo nemažai rusų.

Kiekviena sėkminga operacija yra kruopštus Ukrainos specialiųjų tarnybų darbas

 

Kiekvienas Rusijos kareivio perėjimas pagal programą „Noriu gyventi“ yra atskirai parengta operacija. Tačiau operacijos „Sinitsa“ metu rusų lakūnas savarankiškai susisiekė su Ukrainos specialiosiomis tarnybomis. Operacija „Barynia“ vyko atvirkščiai: Vyriausioji žvalgybos valdyba susisiekė su leitenantu D. Alfiorovu.

Kaip pažymėjo Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas, pasiduodant į Ukrainos nelaisvę tarp okupantų vyrauja ne tik noras gyventi. Per operacijas „Sinitsa“ ir „Barynia“ Maksimas Kuzminovas ir Daniilas Alfiorovas rizikavo savo gyvybėmis, kad viskas praeitų sėkmingai.

„Visų pirma, žmogus turi turėti kritinio mąstymo pagrindus. Taip pat jo pilietinė pozicija, kuri išskiria jį nuo žudikų, plėšikų ir prievartautojų“,- pasakė A. Jusovas.

 

Jis taip pat pridūrė, kad Rusijos karinio personalo perdavimas arba perkėlimas į Ukrainos pusę kartu su įranga numato atlygį pagal Ukrainos įstatymus. Vadinasi, siekdama apginti savo piliečių ir gynėjų interesus, Ukraina naudoja skirtingas priešo motyvacijas.

A. Jusovas sakė, kad atakos prieš Rusijos karinius objektus, įskaitant aerodromus, yra rimta grėsmė rusams. O perdislokuoti lėktuvus iš vieno oro uosto į kitą - labai sunkus darbas.

„Todėl ir matome ant lėktuvų nupieštas padangas ir grafičius – taip bandoma pasenusiais metodais apgauti šiuolaikines technologijas ir palydovus. Jie taip pat gali atsiųsti šamaną su tamburinais. Šamanizmas pastaruoju metu labai išpopuliarėjo tarp Rusijos politinio elito,“– pasakė A. Jusovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()