Indijoje ruošiamas 32 dolerius kainuosiantis planšetinis kompiuteris

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nerkashis 2010-07-25 20:58
Kęstuti, kai kūrėjas akivaizdžiai mulkina savo pirkėjus (ne taip laikot, visi tokios klasės telefai turi ryšio problemų, revoliucingi sprendimai, nors kiti jau senai tą naudoja...) tai garbės firmai nedaro. Su kitu pilnai sutinku. Tiesa turiu iPod shuffle, dovanotas. Na nesiskundžiu. Toks minimalistinis ir paprastas. Vat pagirt obuolį už valdymą tai tikrai reikia. Dabar turiu (vėl dovanotą) iPod nano 8gb. Tas jau kaprizingas. Nedraugauja su mano pc. Reik jungt prie kito. Bet abiejų surinkimo kokybė tikrai gera. Batarkės laiko ilgai.
Kęstutis 2010-07-25 21:48
Nerkashis, aš to nesureikšminčiau (nors sutinku su tavo išsakyta mintimi) - reklamos man neįdomu, mano nuomone reikia žiūrėti į savo poreikius ir ieškoti tokio gaminio kuris juos labiausiai patenkina ir tai mano nuomone reikia žiūrėti, o ne tai ką kažkas sako ar pan., nes tai nėra esmė, tai nebent svarbu išreklamavimui patį brand'ą ir produktą arba tiems žmonėms kurie perka ne vien poreikius patenkinantį produktą, o ir/arba perka emociją. O toje pačių tautiečių pažįstu kurie perka emociją (ir tai kaip juos užkalbėjo), o ne prekę, bet čia jau kitas reikalas, čia reikia kaltint patį reklamavimo būdą, o ne kaltint, kad tai prekė nieko verta žiūrint tik į emocijas, o ne tai kaip tai atitinka tavo poreikius.
lmn 2010-07-25 22:27
Gal pati gamyba (surinkimas) ir kainuoja tik tiek, bet sudėtinės dalys brangesnės, nei galvoji: http://mashable.com/2010/04/07/isuppli-ipad-cost/ Kol kas pigiausi panašūs įrenginiai (kuriuos dar sunku vadinti planšetiniais kompiuteriais) yra knygų skaityklės (Sony ir Amazon), kurie kaštuoja apie $160. Manau, kad šie įrenginiai parduodami už tokią kainą, nes uždirba iš elektroninių knygų pardavimo.
rwc 2010-07-25 22:44
Žiūrint, kaip skaičiuosi savikainą - kas gamina komponentus, kokie patentų mokesčiai, investicijos į tyrimus ir eksperimentines technologijas, reklamos, platinimo kaštai, garantinio aptarnavimo tinklas, sertifikavimas, galų gale mokesčiai valstybei ir t.t.. Gali kinietišką iPhone kloną parsisiųsti už $100, ir jis turės visas esmines savybes. Praktiškai, išardęs atskirus komponentus rinkos kainom gali parduoti brangiau nei visą gaminį. Praktiškai nenustebčiau, jei kokia esama gamykla Indijoj sutiktų pagaminti 10 mln. identiškų telefonų už 320 mln. $, jei nereikia rūpintis niekuo, tik komponentų supirkimu netoli savikainos, neoriginaliu dizainu ir surinkimu.
lmn 2010-07-26 00:27
o, rwc grįžo po atostogų, malonu Pateiktoj nuorodoj įvertintos iPad'o tik dalių kainos, o Apad'as - nebent vizualiai iPad'o klonas. Nesakau, kad neįmanoma pagaminti už tą kainą. Tavo minėtas Apad'as iš tikro nebrangus - perkant virš 10 vnt kainuoja tik 78$ (reiškia, savikaina dar mažesnė): http://www.aliexpress.com/product-fm/32 ... alers.html Klausimas - kokie parametrai gausis už 32$ kainą? Jei jau atmesim kūrimo kainą ir galvosim, kad indams dalins juos už savikainą (reiškia, atmetam pakavimo/gabenimo/pardavimo kainą), tai ir gausim geriausiu atveju tą patį Apad'ą ar analogiškų specifikacijų planšetuką (o tai toli gražu ne su kamera, ne 2GB RAM'o ir ne su saulės baterijomis - ką kiti čia ir sako). P.S. atrodo, jau tuščiai diskutuojam - kaip ir pagamino, beliko susirasti specifikacijas: http://www.technews.lt/naujiena/n/a/ypa ... kranu.html
GiBoNas 2010-07-26 09:12
ipad sawikaina 150-170 doleriu.ta tiksliai zinau 8)
0013 2010-07-27 09:10
Savikaina, tai kaina, kurią sumoka gamintojas, kad produktas būtų sukurtas nuo nulio iki galutinio daikto. Visi skaičiuodami savikainą ir lygindami ją su galutine "retail" kaina ima ir pamiršta apie tokius dalykus kaip milžiniškos investicijos į R&D, marketingą, personalo išlaikymą ir t.t. Plius įvairūs mokesčiai, licensijos. Visa tai juk taip pat turi atsipirkti bei, idealiu variantu, duoti ir pelną. Taip kad lygindami kainas ("savikainą" su pardavimo) nepamirškim ir įmerktų didelių pinigų į tai, jog būtų ką gaminti. Touchscreen technologija pati savaime neatsirado. Atsakant į temą, tai man keista, kad tokius pareiškimus taip anksti duoda. O dar kai yra tokios praktikos, jog 10 kartų nepataikyta į nustatytus rėmus. Na bet tegu, visa tai tik tobulėjimo link veda. Kažkas bando pagaminti kuo kokybiškiau, kažkas kuo pigiau, o galiausiai atsiranda ir aukso vidurys.