Ukraina pirmą kartą sunaikino retą naują Rusijos ginklą (Video)  ()

Šis ginklas Rusijos nuostolių sąrašuose Ukrainoje dar nebuvo pastebėtas. Ir tai nėra keista, nes jo gamyba prasidėjo tik 2022 metais. Tačiau dabar „2S40 Floks“ užfiksuotas kovinio drono taikiklyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečių dronas-kamikadzė nufilmavo retą rusų ginklą „2S40 Floks“. Na, nufilmavo jį prieš sunaikindamas. Įdomu tai, kad „Floks“ yra visiškai naujas artilerijos ginklas. Tik pernai „Floks“ įveikė paskutinius bandymus ir pateko į serijinę gamybą. Net ir dabar abejojama, kad „Floks“ gaminamas didesniais kiekiais, todėl tai, ką sunaikino ukrainiečių dronas, yra retas vaizdas Ukrainoje.

„2S40 Floks“ - tai savaeigis 120 mm minosvaidis, sukurtas ant „Ural“ sunkvežimio platformos. Jis sveria apie 13 tonų, turi lengvai šarvuotą kabiną ir gali su savimi pasiimti net 80 minosvaidžio minų. Be to, tarp jų gali būti ir valdomų „Kitolov-2M“, skirtų šarvuotiems taikiniams naikinti. „Floks“ per minutę gali paleisti 10 šūvių - tai ir 80 minų talpa paverčia šį minosvaidį labai pavojingų ginklu. Įdomu ir tai, kad šis minosvaidis gali šaudyti ir tiesiai, ne balistine trajektorija - pavyzdžiui, pastebėjęs tanką jis gali pabandyti jį sunaikinti tiesioginiu smūgiu.

„Floks“ šaudymo nuotolis priklauso nuo naudojamos amunicijos, bet 10-13 km yra normalus atstumas iki taikinio tokiai sistemai.

„Floks“ taip pat turi 12,7 mm kulkosvaidį, sumontuotą nuotoliniu būdu valdomame bokštelyje ant mašinos stogo. Tas kulkosvaidis labiausiai reikalingas gynybai. „Floks“ taip pat turi dūmų uždangos įrangą, skirtą paslėpti sistemą nuo priešo akių ir dronų.

 

„Floks“ iki šiol Ukrainoje tiesiog nebuvo sutinkamas. Jis nebuvo pasirodęs ir atvirųjų šaltinių žvalgybos puslapio „Oryx“ suvestinėse. Bet dabar vienas dronas jį sunaikino kelyje:

 

„Floks“ kelyje gali pasiekti 85 km/val. greitį ir, tikriausiai, neblogai pasirodo bekelėje. Visa tai reiškia, kad 2S40 gali paleisti kelis šūvius, pakeisti poziciją ir vėl šaudyti labai greitai. Tai yra labai svarbu tokio tipo ginklams. Tačiau „Floks“ nėra tobulas.

Visas minosvaidžio mechanizmas yra nepridengtas ir yra lengvas taikinys dronams. Net ir „Floks“ kabina yra tik silpnai šarvuota. Du minosvaidžio operatoriai vis tiek turi būti lauke, kai ginklas naudojamas. Bet to, Rusija šių minosvaizdžių beveik neturi, todėl kažin, ar yra daug karių, visiškai paruoštų efektyviam jų naudojimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()