„Mums užtenka Sibiro.“ Gali būti galingi įvykiai. Putinas atsisako naujų teritorijų  ()

Putino retorikoje įvyko gana reikšmingų pokyčių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 5 d., Sočyje, Valdajaus forume, Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas daug kalbėjo apie savo agresiją prieš Ukrainą. Jo retorikoje įvyko gana reikšmingų pokyčių. Apie tai savo „Telegram“ kanale rašė rusų politologas, buvęs Rusijos diktatoriaus kalbų rašytojas Abbasas Galliamovas.

Jį sudomino Putino žodžiai, kad karas prieš Ukrainą neva „nėra teritorinis konfliktas“.

„Rusija... yra didžiausia šalis pasaulyje pagal teritoriją. Mes neturime interesų užkariauti kokių nors papildomų teritorijų. Dar turime vystyti  Sibirą, Rytų Sibirą ir Tolimuosius Rytus“, – ciniškai patikino Rusijos diktatorius.

Retorika pasikeitė, nes iki šiol Putinas „teritorinius įsigijimus“ vadino vienu iš savo vadinamosios „specialiosios operacijos“ Ukrainoje tikslų.

Galliamovas įtaria, kad naujais Rusijos Federacijos vadovo pareiškimais bandoma paruošti rusus Ukrainos užgrobtų teritorijų praradimui. Matyt, situacija fronte toli gražu nėra rožinis vaizdas, kurį piešia propaganda.

 

„Atrodo, kad pamažu pradedama ruošti visuomenės nuomonę „naujų teritorijų“ praradimui. Sakys, kodėl jūs panikuojate, patriotiškai nusiteikę piliečiai, prezidentas jums seniai sakė, kad teritorijų atžvilgiu Rusija pretenzijų neturi. Lapės strategija iš Ezopo pasakėčios: sako, vynuogės žalios, nelabai ir norėjau“, – rašo rusų politologas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(125)
(5)
(120)

Komentarai ()

Susijusios žymos: