Rusijos naikintuvai Ukrainos teritorijoje. Kas vyksta  ()

Septyni neskraidantys Rusijos lėktuvai MiG-25 vis dar yra Zaporižios valstybinės aviacijos remonto gamyklos „MiGremont“ teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina konfiskavo septynis Rusijos naikintuvus (perėmėjus-žvalgybos lėktuvus) MiG-25, esančius „MiGremont“ įmonėje. Atitinkamas pareiškimas buvo paskelbtas Ukrainos ūkio ministerijos svetainėje.

Rusijos turtas konfiskuojamas pagal Ukrainos prezidento dekretą dėl Ukrainos nacionalinio saugumo tarnybos sprendimo dėl priverstinio Rusijos Federacijos ir jos gyventojų turto arešto vykdymo.

Pagal potvarkį planuojama areštuoti daugiau nei 800 kilnojamojo turto:

  • apie 500 vagonų, pusvagonių, platformų, cisternų ir kt.;
  • naftos tanklaivis;
  • daugiau nei 300 sunkvežimių ir lengvųjų automobilių;
  • autocisternos;
  • statybinė įranga;
  • lėktuvų varikliai.

Kaip praneša „Militaryny“, septyni neskraidantys Rusijos lėktuvai MiG-25 vis dar yra Zaporižios valstybinės aviacijos remonto gamyklos „MiGremont“ teritorijoje.

Lėktuvai gamyklos teritorijoje buvo nuo 1994 m., kai Rusija pradėjo nutraukti tokio tipo lėktuvų eksploatavimą, atitinkamai lėšos jų remontui ir priežiūrai nebebuvo skiriamos.

 

Įmonės vadovybė ne kartą bandė spręsti lėktuvų likimą su Rusijos vadovybe. Lėktuvus rusai sutiko disponuoti tris kartus – 1998, 2003 ir 2007 m. Visą šį laiką bendrovė išleido pinigus naikintuvų-perėmėjų saugojimui. Ūkio ministerijos pranešime teigiama, kad lėktuvai atiteks Ukrainos kovinių lėktuvų atsarginėms dalims.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(5)
(51)

Komentarai ()