Nuo Ukrainos kariuomenės bandyta paslėpti Mi-2. Skelbiama, kuo viskas baigėsi (Foto)  ()

Valstybinis tyrimų biuras Ukrainos kariuomenei perdavė sraigtasparnį Mi-2, kurį buvusi akcinės bendrovės „Motor Sich“ vadovybė bandė nuslėpti nuo ginkluotųjų pajėgų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pažymima, kad Valstybinis tyrimų biuras šio orlaivio sulaikymą inicijavo 2023 metų birželį, tirdamas baudžiamąjį procesą dėl trukdymo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų teisėtai veiklai ir Rusijos bendrininkavimo.

Anksčiau žiniasklaida skelbė, kad buvusi „Motor Sich“ vadovybė tyčia apgadino kitą sraigtasparnį, kad neperduotų jo kariuomenei kovinėms misijoms fronte.

Tyrimo metu teisėsaugininkai išsiaiškino, kad 2022 metų gegužę pavaldiniams liepta nuskraidinti dar bent vieną sraigtasparnį – iš pradžių į vieną iš Europos šalių, o vėliau – į Artimuosius Rytus. Visa tai buvo padaryta siekiant užkirsti kelią jo perdavimui ginkluotosioms pajėgoms.

Sraigtasparnis dabar grąžintas Ukrainai. Nuo šiol sraigtasparnis užduotis vykdys viename iš kariuomenės kovinių padalinių.

 

Tyrėjai sprendžia klausimą dėl vieno iš buvusių įmonės vadovų patraukimo baudžiamojon atsakomybėn.

 

Praėjusių metų spalį SBU sulaikė Viačeslavą Boguslavą, kuris buvo „Motor Sich“ prezidentas. Jis įtariamas bendradarbiavimu su Rusija ir karinių prekių tiekimu agresoriui.

SBU taip pat pranešė, kad Boguslavas 2022 metų balandį užblokavo sraigtasparnio Mi-2 pristatymą karinei žvalgybai.

Be to, jis buvo apkaltintas bendradarbiavimu su „DLR“ kovotojais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(3)
(32)

Komentarai ()