Panasonic pristatė 3D videokamerą  (2)

Japonijos kompanija „Panasonic“ pristatė savo pirmąją videokamerą, galinčią filmuoti trimačius video siužetus ir skirtą neprofesionaliems vartotojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jos komplekte – kamera, iš išorės niekuo nesiskirianti nuo įprastų, ir gana didelis specialus objektyvas. Kamera turi tris vaizdo jutiklius ir 96 GB vidinę atmintį. Daugelis didžiųjų elektronikos kompanijų lenktyniauja, kurdamos naujus trimačio vaizdo televizorius, tikėdamosios, kad naujausi trimačiai filmai, tokie kaip „Šrekas“ ar „Įsikūnijimas“ atvers kelią trimatei televizijai ir į vartotojų namus, tačiau kol kas tik nedaugelis galėjo patys sukurti ir kitiems parodyti savo trimatį filmuką. Iki šiol rinkoje dominavo profesionalios ir brangios 3D kameros, todėl „Panasonic“ tikisi, kad jų naujiena atvers naujas galimybes ir paprastiems filmavimo mėgėjams bei paskatins ir kitų gaminių – 3D televizorių, video leistuvų bei specialių akinių paklausą. Jos numatoma kaina – maždaug 2000 JAV dolerių. „Panasonic“ technologija remiasi žmonių regos ypatumais – ji siunčia kiek besiskiriančius vaizdus į kairę ir dešinę akis, ir taip sukuriama perspektyvos iliuzija. Specialusis objektyvas ir kuria tokius vaizdus. ia kamera nufilmuotą vaizdą galima žiūrėti per bet kokį 3D televizorių, tačiau reikalingi ir specialūs akiniai.

Be abejo, kokybė nebus tokia, kaip „DreamWorks“ studijos, tačiau šeimos šventės ar atostogų vaizdelis turėtų padaryti įspūdį žiūrovams.

Dar šiais metais „Panasonic“ žada išleisti ir savo pirmąjį trimatį fotoaparatą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(1)
(0)
(1)

Komentarai (2)