Atsargiai: jus stebi jūsų telefonas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2010-07-30 11:34
asmeniniuose kompiuteriuose tokiu programu analogai - spyware. jas naikina antivirusines programos.
werafonas 2010-07-30 15:48
Kalbi kaip SNOBAS
qzar 2010-07-30 16:15
Jai nebutu poreikio gerinti telefonuose technologijos tai ir negerintu jai tau nereikia ir tau tinka paprastas telefonas nereiskia kad visam pasauliui nereikia. Sneki kad netures tiek funkciju kaip kompiuteris o tai kompiuteris ne tobulejo ? fotoaparatai irgi ? is kazkur atsirado jau super geri ?
fugslidy 2010-07-30 17:46
O tai tu tą savo DSLR'ą ar superzoom'ą visur kiekvieną dieną nešiojiesi? Neužknisa? Ar tas tavo fotoaparatas tėra muilinė už 500lt? Nemežai tefelefonų neką tenusileidžia tokioms muilinėms. O telefono pilnai pakanka einant gatve nufotografuoti kokią besiprausiančią varną baloj ar šiaip kokį netikėtai užkluptą vaizdelį. Dar, bent jau man, labai patogu ir kokią didesnę tekstinę informaciją nusifotkint, nereik nusirašinėt ar dar ką. Aišku, kad kai kur važiuoji jau atostogaut ar dar kur ir žinai, kad daug fotkinsi, tai imi normalų fotoaparatą ar kamerą. Kas dėl kompiuterio, tai jau yra daug telefonų turinčių 1ghz procesorius su >500mb ram, aišku kai reikia normaliai su kompu kažką padaryti, tai telefonas nepakeis, bet smulkiems, greitiems darbams tikrai tinka. Dar pvz aš labai GPS telefone naudoju, tikrai atstoja paprastą gps imtuvą, turi visas tas pačias funkcijas, o ekrano rezoliucija, tai net ir didesnė. Aš nesakau, kad dabar pulk pirkti smartphone'ą, bet tokiom frazėm, kad tokie telefonai tik pižonam, tai irgi nereiktų svaidytis.
moo 2010-07-30 21:16
Siaip, zmogus is dalies teisus jei kalbeti apie "telefona". Kai kurie naujausi smartphone'ai jau yra mini kompiuteriai su svarbia, bet tik papildoma skambinimo funkcija http://www.technologijos.lt/n/technolog ... me=S-13461, tad jei ziureti i si daikta kaip i mini kompiuteri tokie argumentai apie pizonus skamba taip: kam pirkt automobili, juk atsisest ir pasedet galima ir namie ant sofos. Stai mano sofa labai patogi ir neturi tu nesamoniu kaip, kad nuvaziavimas is tasko A i taska B, ar pan
Alchi 2010-07-31 01:33
Taip pat sofa yra daug erdvesnė ir daug patogiau ant jos miegoti, nei automobilyje ir televizorių smagiau žiūrėti ir vakarą ant sofos daug maloniau praleisti, nei vakarą automobilyje. Ir kam man automobilis, jeigu aš visur galiu nueiti per 15 min, nes gyvenu mažoje saloje ir vienintelis pasiteisinimas automobiliui yra tai, kad tingiu pasikrutint ir negaliu ištvęrti nepasivažinėjęs savo kieta mašina 5 minutes. Na, o jeigu baigus kankint metaforas, tai norėčiau pridurt, kad aš kuo puikiausiai apsieinu be smartphono. Man vis dar svarbiausia telefono funkcija yra paskambinti ir sms (write that down a 100 times, Apple). O visa kita yra tiesiog žaisliukai. Na, gal išskyrus GPS. Yra žmonių, kuriems tikrai reikia smartphonų, bet aš nesiverčiu tarptautiniu milijardiniu verslu, taigi man užtenka ir paprasto telefono, ačiū.
rokazaz 2010-07-31 07:22
Pagal kai kuriuos komentarus, galima padaryt isvada, kad kam is vis reikalinga technologiju pazanga, sedim urvuose siltaii ir fsio. Beje, Apple vel buvo pamineta
moo 2010-07-31 10:41
Sutinku, jei apie transporto priemone galvoti kaip apie sofa ir nieko daugiau Norejau pasakyt, kad tai nuo poziurio priklauso. As i smartphone'a ziuriu kaip i daugiafunkcini, kisenini irengini - mini kompiuteri. Viena is funkciju yra skambinimas, bet ne esmine. Kita interneto narsymas, trecia GPS ar puikios foto ar video (lyginant su eilinemis muilinemis(fotoaparatais)). Jei savininka domina tai galima pilnai 3d zaidimus zaisti ar ziureti HD divix filmus kelioneje, 4' ekranas jau puikiai tam tinka, galima net pasimirst isitraukus i veiksma, kad ziuri per delninuka ir t.t. Be abejo, jei nesinaudoti niekuo isskyrus telefona tai neverta. Del duomenu siuntimo, tai tikrai siuncia. Bet cia jau kaip papreastame pc/mac. Kazka suinstaliuoji, dauguma programu jungtis bando del atnaujinimu ar papildomu failu. Kadangi smart'ai (mano nuomone) yra labiau kompiuteriai tai ir elgtis reikia kaip su kompiuteriu. Gelbetu ugniasiene, kuri leidzia arba blokuoja "outgoing traffic"
rwc 2010-07-31 11:59
Ir vėl, nė vieno komentaro į temą - apie saugumą ir duomenų privatumą. Na, moo paminėjo ugniasienę... Kas yra gera ugniasienė? Ta, kuri informuoja apie kiekvieną paketą? Užknistų (pas mane tokia, tikrai užknisa) per pusvalandį. Gal tame ir yra problema, gal tame ir yra paslėpta straipsnio mintis... kad mes, programuotojai ir vartotojai, siekdami funkcionalumo, pamirštame jo kainą. Dabar, skaitydami komentarus, informuojame reklamos tiekėjus, lankomumo apskaitos sistemas; suvedame slaptažodį, kurį naudojame dar dešimtyje vietų, nicką, kuris gūgle veda tiesiai prie mūsų draugų nickų, el. pašto adresų, galų gale - į feisbuką, kuriame mūsų realūs vardai, pavardės, adresai, veidai, veikla. Talpiname nuotraukas, kuriose įrašytas laikas ir vieta, bendrakeleivių veidai. Vardeni Pavardeni, ką tu veikei Logane š.m. gegužės 10-tą su Henytės pusbroliu? Man nesvarbu, kad tu jo nepažinai, AŠ jį pažinau. Vardeni Pavardeni, kodėl tavo reklamos peržiūros delfyje statistika stebėtinai sutampa su antisemitinių komentarų laikais (ir man dzin, kad naudoji Tor'ą)? Gerbiamas , užblokavęs viską, ką įmanoma užblokuoti ir pusę dienos praleidžiantis skaitydamas saugumo įspėjimus ir spaudydamas "allow once").
rwc 2010-07-31 17:52
telefonus, kuriuose funkcijų minimalu. Bet kartais būtina turėti ne telefoną, o pilnavertį komunikatorių. Šiaip ar taip, visuomet nešiojuosi bent du telefonus. Vienas - plyta už 90 Lt., kitas su visais pribambasais. Ir dar, grįžtant prie temos. Telefonas gali turėti tik SMS ir skambučius, arba tik skambučius į vieną numerį - nesvarbu. Kur judi, koreliacija su kitais IMEI ir numeriais - visa šita informacija keliauja tiekėjui, ir ne tik. Duomenų apsaugos įstatymai atsilieka, niekad negali būti garantuotas, kur tie duomenys nueis ir kaip bus panaudoti. Atėjai į sex shopą nupirkti žmonai dovanos? Niekas negali paneigti, kad nesi užpelenguotas ne tik kamerų, bet ir GSM snifferių. Dabar įsivaizduok, kad ar žmona, ar darbdavys nusisamdo kažką, kas prie tų duomenų prieina... Dabar primesk, kad neturi telefono, bet iš Maximos išėjai su ganėtinai unikaliu RFID rinkiniu. Arba, kad tavo ID kortelė turi RFID. Kur vaikštai, su kuo bendrauji, ką veiki - nebe tavo paslaptis, tai tampa vieša paslaptimi. Nereikia, kaip straipsnyje, suversti visos kaltės PĮ gamintojams. Dviprasmiška situacija: nereikia IT fobijos, reikia šviesti. Bet švietimas turi skatinti "higieną" - asmeninių duomenų saugojimą, įtarumą bet kokio siųstuvo atžvilgiu, įprotį jokiose anketose nerašyti tikrų duomenų - taigi, ir fobiją.
DJ_LFS 2010-07-31 20:05
Man telefonas reikalingas tik paskambint, zinute parasyt, internete panarsyt, pafotografuot, pafilmuot, kelia namo rast naudojant integruota GPS.. nesuprantu kam tie sustri telefonai reikalingi?
MarijonasM 2010-07-31 20:22
Negi sunku padaryt, kad programa negautų prieigos prie jokio kito katalogo, tik savo, o jei ji sinchronizuoja kontaktus, tai koks androidas paklausia ar gali ta programa matyt turinį to katalogo su kontaktais. Ir tarkim jei žaidimas koks to paprašo tai aišku jam to nereikia.
Linas000 2010-08-01 01:05
susikaupkit komentuotojai ir pastebekit, kad straipsnis apie papildomas programas. Tarkim koks nors kaloriju skaiciuoklis, nueito atstumo matuoklis ir t.t. O dar vienas pastebejimas - cia neitraukta nei win mobile, nei symbian, nei linux. Idomu kodel? Beje, kas sako, kad mobilus tel reikalingas tam, kad paskambinti, tai tegu tada naudoja laidini aparata. Su juo tikrai galima PASKAMBINTI ir jis neissius jusu kontaktu
moo 2010-08-01 09:37
. Daznai ir nuo sauniojo google, kuris mano maymu yra "zudikas kudikio veidu"
Linas000 2010-08-03 20:25
tiek pat linux kiek ir mac os. Tycia naudoja, kaip kad maisto gamintojai posaki "be konservantu" sourse tai negausi. Tai kuo tada skiriasi nuo win ar kitu?
Tarkvinijus Išdidusis 2010-08-03 20:26
Linux - nemokamas platinimas?