[ŽT] Netikėta žinia. „Vis dar nėra nė vieno fakto, patvirtinančio Prigožino mirtį“  ()

Ukrainos karinė žvalgyba neatmeta, kad Jevgenijus Prigožinas nežuvo per lėktuvo katastrofą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinė žvalgyba neatmeta, kad Rusijos grupuotės „Wagner“ (pripažintos tarptautine nusikalstama organizacija) lyderis Jevgenijus Prigožinas nežuvo per lėktuvo katastrofą šalyje agresorėje Rusijoje.

Apie tai, interviu „Ukrainska Pravda“, spalio 12 dieną paskelbė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Kyrylo Budanovas.

„Kalbant apie Prigožino mirtį, galiu jums pasakyti tik tiek, kad vis dar neturime nė vieno fakto, patvirtinančio jo mirtį. Nežinau, ar jis mirė, ar ne“, - sakė jis.

Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas pažymėjo, kad po informacijos apie Prigožino mirtį „Wagner“ grupuotėje „įvyko tam tikras susilpnėjimas“.

„[Galima Prigožino mirtis] suteikia didžiulį šansą ir viltį, kad „Wagner“ kaip vienas organizmas čia nekovos. Tai tikrai buvo didžiulė problema Ukrainai. Kad ir ką sakytų, jie žinojo, kaip kovoti“, – aiškino Budanovas.

 

Jis atsisakė atsakyti į klausimus, ar Prigožinas „kažkokiu būdu bendravo su Vyriausiuoju žvalgybos direktoratu“ iki sukilimo Rusijos Federacijoje ir ar Ukrainos žvalgyba buvo susijusi su tuo, kas įvyko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(1)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: