Situacija kaista. „General SVR“ skelbia netikėtus įvykius Putino aplinkoje  ()

„Prezidentinis“ turas į Kiniją gali ir neįvykti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-13 Situacija kaista. „General SVR“ skelbia netikėtus įvykius Putino aplinkoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įtakingas Rusijos šaltinis „General SVR“, remdamasis šaltiniais Kremliuje, savo „Telegram“ kanale skelbia, kad:

Vyras, panašus į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, yra suplanavęs keletą užsienio kelionių, visų pirma į Kiniją, tačiau dabar „prezidentinis“ turas gali neįvykti. Kaip jau pranešėme, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas artimame rate išreiškė norą, kad po jo mirties jo įpėdiniu taptų dabartinis Rusijos Federacijos Vyriausybės pirmininkas Michailas Mišustinas. Be to, V. Putinas idėją panaudoti antrininką po jo (Putino) mirties pavadino absurdiška. Šiuo atžvilgiu ore pakimba klausimas apie būsimą antrininko likimą.

Aišku, kad paskutinė prezidento valia, paskelbta siaurame rate, lieka ant sąžinės tų, kurie ją girdėjo, vykdyti jos kaip ir nebūtina, bet informacija apie prezidento norą  jau pasklido ir grasina sukelti nesantaiką artimoje Putino stovykloje. Dabar pagrindinis klausimas – ar į Putino valią bus žiūrima rimtai ir ar atsiras kas nors, kas šią valią tikrai bandys vykdyti, o ne tik panaudos ją kaip svertą, kai prasidės pagrindinės derybos dėl būsimos vyriausybės konfigūracijos.

Dabar prezidentas faktiškai nevaldo šalies ir nepriima jokių sprendimų, o prastėjant sveikatai jo padėtis yra silpnesnė nei bet kada. Kita vertus, antrininkas jau seniai pristatomas kaip tikra asmenybė tarptautinėje arenoje ir jei taip sunkiai pasiektas vizitas Kinijoje bus sutrikdytas, tai galbūt visam laikui uždarys galimybę  panaudoti antrininką.

 

Rusijos Saugumo Tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas jau yra sakęs, kad V. Putinas kliedi ir davė aiškų įsakymą ignoruoti prezidento valią. Putinas, pasiūlęs Mišustiną įpėdiniu, nė žodžio nepasakė apie Nikolajų Patruševą, kuris šiandien dar nėra pirmasis asmuo valstybėje, bet jau nebe antrasis. Situacija kaista ir gali pasirodyti, kad didelis tranzitas vyks visiškai kitaip, nei tikisi pagrindiniai sistemos veikėjai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(4)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: