„Puolimas baigėsi tikra katastrofa…“ Analitikai pasibaisėję. Kas nutiko fronte  ()

Analitikas Avdijivkos puolimą pavadino tikromis skerdynėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tomas Cooperis pabrėžia, kad Rusijos kariuomenės puolimas Avdijivkoje buvo taip nevykusiai suplanuotas ir įvykdytas, todėl jų nuostoliai yra tikra katastrofa.

Rusijos kariuomenės puolimas prieš Avdijivką iš dviejų pusių baigėsi tikra katastrofa. Rusijos kariuomenė bandė pulti dviem ar trimis šarvuočių kolonomis, tačiau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai, pasitelkę droną, užfiksavo jų priartėjimą net už 5-10 km nuo fronto linijos, po to sudavė priešui galingą artilerijos smūgį.

Apie tai savo interneto svetainėje rašo autoritetingas austrų karo analitikas Tomas Cooperis, pasak kurio, rusų puolimas virto skerdynėmis su didžiuliais nuostoliais.

Analitikas pabrėžia, kad rusai ir toliau judėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijos ugnimi, pataikydami į minų laukus. Dėl to buvo sunaikinta didžioji dalis rusų mechanizuotų pajėgų: vien rusų 90-osios šarvuotosios divizijos nuostoliai vertinami 820 žuvusiųjų ir sužeistųjų, sugadinta apie 80 šarvuočių.

 

 

Taip pat sunaikinta 18 artilerijos pabūklų, daugiau kaip 10 MLRS sistemų ir apie 30 kitų transporto priemonių. Rusijos karinės oro pajėgos neteko mažiausiai vieno Su-25.

Be to, Tomas Cooperis pabrėžia, kad Rusijos kariuomenės puolimas buvo taip nevykusiai suplanuotas, kad atremti puolimą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms nebuvo rimta problema. Pasak jo, Rusijos kariuomenės pralaimėjimas prie Avdijivkos pagal nuostolius pranoko praėjusią žiemą vykusį puolimą prie Vuhledaro.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(114)
(0)
(114)

Komentarai ()

Susijusios žymos: