Bevielis elektrinių ir hibridinių transporto priemonių kroviklis (Video)  (5)

Netrukus elektrines ir hibridines transporto priemones, matyt, bus galima pakrauti, jų neprijungiant prie tinklo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tam reikės tiesiog atvažiuoti į bevielio pakrovimo stotelę ir kiek palaukti, neišlipant iš automobilio ir nejungiant jokių laidų – tokią sistemą sukūrė „Evatran“, kompanija iš Virdžinijos (JAV).

Pakrovimui naudojamas gerai žinomas elektromagnetinės indukcijos principas, kuomet elektromagnetinis laukas pirminėje apvijoje sukuria elektromagnetinį lauką (o tuo pačiu ir elektros srovę) antrinėje apvijoje. Sistemos efektyvumas yra 80 procentų, bet gamintoja iki komercinio gaminio sukūrimo tikisi pasiekti ir 90 procentų.

Sistemą sudaro trys pagrindiniai komponentai: specialus adapteris, sumontuotas transporto priemonėje, parkavimosi blokas - tai plokščias pagrindas, virš kurio sustoja automobilis, ir elektros tiekimo ir valdymo sistema – ji yra prijungta prie elektros tinklo. Iš esmės parkavimosi blokas bei adapteris – tai tarsi dvi to paties transformatorius apvijos.

Transporto priemonei sustojus, parkavimosi blokas pakyla taip, kad atstumas iki automobilio dugno būtų keli centimetrai, o valdymo blokas pradeda tiekti reikiamo dažnio elektros srovę, kuri indukuoja srovę adapteryje, ir taip yra kraunami automobilio akumuliatoriai.

Bevieliai įkrovikliai jau naudojami nešiojamų elektronikos prietaisų, tokių kaip mobilieji telefonai, mp3 grotuvai pakrovimui, bet vis dažniau mėginama tokias sistemas kurti ir galingesniems aparatams.

Tačiau viena iš pagrindinių problemų – nėra tiksliai žinoma, koks yra stiprių elektromagnetinių laukų poveikis gyviems organizmams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)