Jei tai tiesa, Kremlius išprotėjo. „Telegram“ skelbia, ką Šoigu pažadėjo Putinui  ()

Šoigu pažadai Putinui skamba beprotiškai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kuriuose „Telegram“ kanaluose pasirodė gana keista informacija, kad Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu neva neviešai pažadėjo V. Putinui iki 2024 m. pavasario užimti tris Ukrainos miestus – Odesą, Mykolajivą ir Charkivą. Matyt, tai susiję su kitų metų kovą vyksiančiais Rusijos prezidento rinkimais. Kartu stebimas nuolatinis minėtų miestų apšaudymas. Vis dėlto šios informacijos nereikėtų imti į širdį, nes Šoigu pažadai (jei tokie ir buvo) vis tiek nebus įgyvendinti. Tuo ukrainiečius tikina Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas, karo lakūnas-instruktorius Romanas Svitanas interviu „YouTube“ kanalui „Politeka Online“.

„Jie gali pažadėti bet ką. Bet pažadėti nereiškia ištekėti“, - sakė karo ekspertas. – „Techniškai tai neįmanoma per artimiausius dešimt metų, o jei pažvelgtume į besivystančius įvykius, tai neįmanoma iš principo niekada.“

Pasak Svitano, tam, kad Rusijos kariuomenė atsigautų iki 2022 m. pradžioje buvusio lygio, jai reikia maždaug penkerių metų be jokių kovinių veiksmų, t. y. konflikto įšaldymo, ir penkerių metų atsigauti su dvigubai didesniu biudžetu. „Rusai padidino savo biudžetą maždaug du kartus, tačiau konfliktas tikrai nebus įšaldytas, todėl jie neturės kaupiamojo režimo“, - aiškino pulkininkas.

 

Taigi Šoigu pažadai tėra tušti žodžiai, nieko daugiau. Rusai nesugebės užimti Charkivo su tomis pajėgomis, kurias turi dabar. Tai per didelis miestas, o jam užimti priešui reikia nuo pusantro iki dviejų milijonų karių, gerai apmokytų ir gerai koordinuojamų, o tai nerealu. Pasiekti Mykolajivą ir Odesą – dar fantastiškesnė versija, remiantis situacija, kuri dabar stebima Juodosios jūros šiaurės vakaruose.

„Be didelių desantinių laivų, be rimtų jūrų ir oro desanto pajėgų tai nerealu. Be to, jiems reikia forsuoti Dnieprą, todėl šio scenarijaus net negalima laikyti planu“, - apibendrino Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(3)
(73)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: