„Izraelis pateko į spąstus...“ Netikėta žinia. Skelbiama, ką padarė „Hamas“  (1)

Tyrėjas Husseinas Ibishas mano, kad „Hamas“ savo netikėtais išpuoliais prieš Izraelį sukūrė spąstus. Ir dabar, atrodo, Izraelis ketina į juos pakliūti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ibishas pastebi, kad agresyvus Izraelio atsakas į „Hamas“ smogikų teroro atakas, tikriausiai yra tai, ko „Hamas“ norėjo. Visų pirma, taip Izraelis bus įveltas į ilgą karą Gazoje. Tai nebus lengva operacija - Izraelio pajėgos susidurs su aršiu pasipriešinimu, kuris, tikėtina, mobilizuos ir suvienys palestiniečius. Taip „Hamas“ įtvirtins savo valdžią, ypač prieš opozicines pasaulietines politines jėgas.

Aršus Izraelio atsakas, kuris neišvengiamai sukels kančias civiliams Gazos gyventojams, sugriaus su JAV pagalba sukurtus Izraelio - Saudo Arabijos santykius, o tai naudinga Iranui. Iranas, aišku, yra vienas svarbiausių „Hamas“ rėmėjų ir „Hamas“ naudinga, kad arabų šalys palaikytų Iraną, o ne Izraelį.

Civilių aukos, kurios, atrodo, yra neišvengiamos, tarptautinėje erdvėje sukels didžiulį priešiškumą Izraeliui. „Hamas“ naudoja civilius kaip žmogišką skydą, bet viešojoje erdvėje civilių aukos yra civilių aukos. Tai pablogins Izraelio įvaizdį ir sumažins ilgalaikės paramos Izraeliui šalininkų skaičių.

 

Ibishas mano, kad Izraeliui dabar reikėtų kantrybės ir susitvardymo. Taip, atsakyti į „Hamas“ terorą būtina, bet reikia pasistengti, kad tas atsakas ilgalaikėje perspektyvoje kaip tik nepadėtų „Hamas“ ir nesusilpnintų Izraelio pozicijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(7)
(30)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: