„Tai „baisi mišrainė“. Jų žinios liko popieriuose.“ Ekspertas įvardijo vienintelį Rusijos armijos pranašumą  ()

„Tokių nuostolių kompensuoti vienu pirštų spragtelėjimu neįmanoma.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė, kaip vientisa karinė struktūra, yra neapmokyta visa to žodžio prasme, įsitikinęs karo politikos ekspertas Oleksandras Kovalenko, praneša „Obozrevatel“.

„Viso masto karas Ukrainoje 2022 ir 2023 metais tai aiškiai parodė“, – sakė jis. Ekspertas kategoriškai nesutinka su tuo, kad okupacinės pajėgos efektyviai naudoja įgytas žinias kare Ukrainoje.

Kovalenko savo požiūrį paaiškino konkrečiais pavyzdžiais. Visų pirma jis atkreipė dėmesį į tai, kad dabar Rusijos okupacinės pajėgos yra „baisi mišrainė“, kurią sudaro  reguliarieji kariai ir įvairūs padaliniai, tokie kaip „Štorm-Z“, BARS, teritorinės kariuomenės ir kitos masės (mobilizuoti, priverstinai suburti). Jų „kokybė“ yra žymiai žemesnė nei elitinių Rusijos Federacijos karių, kurie daugiausia jau sunaikinti.

„Tas pats pasakytina ir apie karininkų korpusą – pirmiausia jaunesniuosius. 2022 metais Rusijos okupacinės pajėgos karininkų korpuse patyrė nepataisomų nuostolių. Tokių nuostolių kompensuoti vienu pirštų spragtelėjimu neįmanoma, o iš karto po universitetų išleidžiami geltonsnapiai neturi net elementarios vadovavimo padaliniui patirties“, – pridūrė ekspertas.

 

Kovalenko taip pat užtikrintai pareiškė, kad Rusijos kariai karo taktikos klausimais visiškai nieko netobulina, o   įrangą modernizuoja, įgyvendindami pamirštus projektus.

„Karas privertė rusus tai padaryti, bet nieko jų neišmokė, nors, prieš prasidedant plataus masto invazijai, šios žinios jau buvo popieriuje, brėžiniuose.“

Pagrindinis ir vienintelis Rusijos kariuomenės privalumas – kiekybė, bet ne kokybė, mano ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(0)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: