„Niekas nesustabdys Ukrainos proveržio.“ Skelbiama pagrindinė kryptis  (1)

Skelbiama apie naują veiksmų planą, kuris neleis rusams atsikvėpti šį žiemos sezoną


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeigu susiklostys palankios aplinkybės, iki rudens ar žiemos pabaigos gynybos pajėgos galės perplaukti Dniepro upę ir pajudėti Armiansko link, išskirtiniame interviu OBOZ.UA sakė pilotas-instruktorius, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, karo ekspertas Romanas Svitanas.

Rusams reikia pertraukos, kad jie pasikrautų, atkurtų jėgas ir išteklius, sukauptų įrangą ir pan. ir smogtų su nauja jėga. Bet Ukraina negali leisti jiems to daryti, nes vėliau kils didelė problema.

Todėl tikrai negalima leisti jokios pauzės, veiksmų sustingimo. Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi nuolat judėti į priekį. Pasirinkta pagrindinė kryptis – Azovo jūros pakrantėje, o veikti privaloma kiekvieną dieną, tvirtina R. Svitanas.

Romanas Svitanas teigia, kad Ukrainai gali padėti netgi blogėjantys orai: „Faktas yra tai, kad sąlygos fronto linijoje, priklausomai nuo oro, yra nuspėjami dalykai. Ne visa fronto dalis yra jautri stichinėms nelaimėms. Vakarinė Zaporižios fronto dalis ir Chersono kryptis nėra tokia jautri blogam orui kaip rytiniai regionai. Ir mes tai išnaudosime. Niekas nesustabdys proveržio pagrindine kryptimi link Tokmako. Priešingai, pastangos padidės dėl atsilaisvinusių jėgų ir priemonių kituose fronto sektoriuose.

 

Visa tai buvo apgalvota, visa tai yra puolimo veiksmų plano metmenyse. Jei Ukraina turės pakankamai jėgų ir priemonių, galės kirsti Dnieprą ir pajudėti Armiansko link.

„Oras neuždaro lango vakarų fronte. Atvirkščiai, kai kuriose pozicijose ten galima sustiprėti, nes rusai, skirtingai nei mes, turi labai dideles kliūtis karinės technikos pristatymui. Iki Tokmako jiems reikia nuvažiuoti 500–700 kilometrų per lietų ir per purvą. O mūsų pristatymo atstumas trumpas – Zaporižia netoliese. Apskritai, mums naudinga ten pulti“, - tvirtina r. Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(2)
(62)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: