„Grįžo mėsos šturmai. Iš 100 gyvi grįžta...“ Gynybą laiko „Plieninė siena“ (Video)  ()

Rusai ir toliau bando prasiveržti pro Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lymano-Kupjansko kryptimi koviniai veiksmai tęsiami. Rusijos okupacinės pajėgos aktyviai naudojasi aviacija ir tęsia „mėsos šturmus“. Tai „Espresso“ eteryje pranešė šturmo brigados „Plieninė siena“ spaudos tarnybos vadovas pulkininkas leitenantas Ivanas Ševcovas.

„Kupjansko ir Lymano kryptimis labai padaugėjo artilerijos ir minosvaidžių atakų. Taip pat padaugėjo oro atakų. Priešas taip pat pradėjo naudoti „mėsos šturmus“. Tai yra 50–100 kariškių grupė siunčiama tiesiog „mėsai“. Tai yra, iš 100 okupantų 10-20 grįžta gyvi“, – sakė jis.

Kartu, pasak kariškio, šia kryptimi rusai nedaro jokios pažangos. Juk Ukrainos kariai čia turėjo laiko pasiruošti, sukurti gerus minų laukus ir prieštankinius griovius.

„Dabar šia kryptimi gynybos pajėgų kariai, įskaitant Valstybės sienos tarnybos padalinius – tai yra „Plieninė siena“, – tvirtai laiko gynybą“, – pridūrė Ševcovas.

 

Jis patikslino, kad priešas šia kryptimi sutelkė gana skirtingą savo karinį kontingentą. Visų pirma, pirmoji tankų armija, 25-oji Rusijos Federacijos armija, „Štorm Z“ daliniai, sudaryti iš buvusių kalinių, mobilizuotieji iš „LLR“ ir „DLR“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(4)
(81)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: