Tą akimirką viskas tapo aišku. Budanovas atskleidė, kas vyko paskutinę naktį prieš karą  ()

Ukrainos Vyriausiosios žvalgybos direktorato vadovas K. Budanovas pasidalijo prisiminimais apie tai, kaip jis praleido vasario 23-iąją - Rusijos invazijos išvakares.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Budanovas sakė, kad tą dieną su žmona Mariana atvyko į savo biurą. Jis teigia, kad nors anksčiau Rusija ne kartą savo planuose keitė invazijos pradžios datą, tą dieną viskas tapo aišku.

„Rusai nuolat nukeldavo datą. Paskutines dvi savaites vis atidėlioja parą, dvi dienas, vis vėlino. Bet 23 d., atrodo, 14:30, gavome aiškią informaciją, kad tai prasidės ketvirtą ryto. Ir tiksliai kaip. Į tai buvo atkreiptas pirmojo valstybės asmens dėmesys. Jis davė įsakymą. Bet paskaičiuokite - iki 4 valandos ryto buvo likę nedaug laiko“, – sakė Budanovas.

Vasario 23 dieną jis su žmona apsigyveno jo biure. „Vakare nuėjome į Petrivkoje esančią bakalėjos parduotuvę. Gerai prisimenu. Ten su žmona apsipirkome. Įsikūrėme biure, atsigulėme, pasikalbėjome, laukėme. Tada aš šiek tiek užsnūdau“, – sakė jis.

Budanovas prisimena, kad vasario 24-osios naktį, apie 3.30 val., jam paskambino prezidentūros administracijos vadovas Andrijus Jermakas ir pasakė: „Na, jau 3:30, lyg viskas ramu. Gal viskas kaip nors susitvarkys?“ Budanovas jam atsakė: „Na, tikėkimės geriausio, bet kažkaip abejoju.“

 

Bet nepraėjo. Mažiau nei po valandos Ukrainos oro erdvėje pasirodė raketos. Ukraina tapo milžiniško karo Europoje centru. Netrukus pradėti atmušinėti bandymai nužudyti prezidentą Zelenskį, greitai Kyjive pradėti dalinti ginklai, o rusai labai greitai sužinojo, kad iš tikrųjų nebuvo laukiami.

(21)
(0)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: