„Pirmą kartą susidūrėme su tokiu priešu...“ Spec. pajėgos skelbia paslaptį, kas nutiko Bachmute  ()

Specialiosios pajėgos buvo išsiųstos į Bachmutą tuo metu, kai miestas buvo apšaudomas iš visų pusių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministerijos Pagrindinio žvalgybos direktorato specialiosios pajėgos buvo išsiųstos į Bachmutą tuo metu, kai miestas buvo apšaudomas iš visų pusių.

Specialiųjų pajėgų karys Oleksandras Liutyj prisipažino, kad tuo metu pirmą kartą susidūrė su stipriu priešu iš Rusijos ginkluotųjų pajėgų.

Pagrindinė specialiųjų pajėgų užduotis buvo ne tik sustiprinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas, bet ir judėti pirmyn, praneša RBC-Ukraine šaltinis.

Pagrindinės žvalgybos direktorato specialiosios pajėgos turėjo atakuoti, taip pat atlikti kvartalų valymus. Po jų turėjo sekti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojai.

Galiausiai okupantai prastūmė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas, tačiau tai buvo ne „vagneriečiai“, o Rusijos Federacijos GRU specialiosios pajėgos, sakė „Artan“ vadas Liutyj.

 

Rusijos specialiosios pajėgos į Bachmuto sritį atvyko 2023 metų sausio pradžioje. Dažnai ugnies kontaktas būdavo 5–10 metrų atstumu. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerija rėmė specialiąsias pajėgas, tačiau priešas turėjo kur kas daugiau sviedinių.

Bachmute buvo iki 200 Rusijos specialiųjų pajėgų karių, kurie sugebėjo prastumti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas. Atsitraukdami iš savo pozicijų jie ėmė ne tik savo sužeistuosius, bet ir „200-uosius“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(5)
(54)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: