„Windows 7“ tapo populiaresnė už „Vista“  (35)

Operacinė sistema „Windows 7“ aplenkė populiarumu pirmtakę „Vista“. Apie tai praneša „Ars Technica“ ir „Netmarketshare“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepą naujausios „Microsoft“ operacinės sistemos versijos visame pasaulyje dalis buvo 14,5 proc., o „Windows Vista“ – 14,34 proc. Nors absoliutine verte tai nėra įspūdingas skaičius, visgi augimo tendencijos yra džiuginančios - nuo 2010 m. sausio parduotų "Windows 7" licenzijų kiekis padidėjo dvigubai. Taigi, praėjusių metų spalį debiutavusiai „Windows 7“ OS prireikė beveik 10 mėnesių savo pirmtakei pasivyti.

„Windows“, kaip ir anksčiau, išlieka lydere operacinių sistemų rinkoje. Su šia sistema veikia daugiau nei 91 proc. visų kompiuterių. Populiariausia „Windows“ versija lieka XP, ji užima apie 62 proc. rinkos. Tiesa, šiais metais XP prarado apie 10 proc. rinkos. Bendrovės „Apple“ operacinės sistemos „Mac OS X“ dalis siekia beveik 5 proc. pasaulinės rinkos, o „Linux“ – apie 1 proc.

2010 m. birželį buvo pranešama, kad „Windows 7“ pardavimų tempai pasiekė visų „Windows“ operacinių sistemų pardavimo rekordą. Šiuo metu visame pasaulyje jau parduota daugiau nei 175 mln. licencijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (35)

Susijusios žymos: