"Google" nusprendė nebenaudoti "Windows"  (230)

Panašu, jog IT giganto "Google" darbuotojai nebenaudos "Microsoft" kuriamų operacinių sistemų "Windows". Vidinis šios OS naudojimas sustabdytas "saugumo sumetimais", susijusiais su praėjusių metų pabaigoje įvykdyta ataka prieš "Google" informacinį tinklą. Nors oficialiai šis sprendimas dar nepatvirtintas, "Microsoft" į jį sureagavo jau vakar.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešimas apie šį "Google" sprendimą pasirodė praėjusį pirmadienį. Teigiama, jog kompanija tokią politiką ėmė vykdyti pradedant naujais savo darbuotojais - jiems darbo vietoje nebesuteikiamas kompiuteris su "Windows" operacine sistema (OS), o vietoj to leidžiama pasirinkti arba "Mac", arba "Linux" alternatyvas. "Google" ilgą laiką leisdavo darbuotojams pasirinkti bet kokią norimą OS. Tačiau "Financial Times" duomenimis, tokia nuostata pakito po to, kai, pasinaudojant "Windows" ir "Internet Explorer 6" saugumo spragomis, praėjusių metų pabaigoje iš "Google" buvo pavogta intelektinė nuosavybė (manoma, jog pavogtas programinis kodas).

Pirmieji gandai apie tokį sprendimą pasirodė dar šių metų pradžioje, tačiau tuo metu jie buvo nepatikimi. "Microsoft" niekada nebuvo laikomas itin "draugiška" kompanija "Google" aplinkoje, tačiau plačiai išplėtota programų inžinerijos veikla reikalauja, kad kuriamos programos būtų išbandomos su visomis sistemomis ir platformomis. Todėl buvo logiška daliai darbuotojų, pageidaujančių "Windows", leisti naudotis šia OS. Kai kurie darbuotojai galės dirbti su "Windows", tačiau tam jie turės gauti specialų leidimą.

Vienas "Google" vadovų Ekikas Šmitas (Eric Schmidt) šiais metais vykusiame seminare apie paskirstytuosius skaičiavimus remiantis "debesies" architektūra (angl. cloud computing) pareiškė, jog kiek vėliau šiais metais kompanija savo darbuotojus pamažu pradės pervedinėti prie jos pačios sukurtos "Chrome"  OS. Tikimasi, jog naršykle paremta operacinė sistema bus "iš principo saugesnė", nei alternatyvios operacinės sistemos. Kol kas "Google" atsisako komentuoti savo vidinius sprendimus.

Nors oficialaus patvirtinimo kol kas dar nesulaukta, "Microsoft" jau vakar vidurdienį publikavo blog'o įrašą, ginantį "Windows" saugumą ir kaip pavyzdį nurodo, jog būtent saugumo problemos sutrukdė "Google" elektroninio pašto paslaugą "Gmail" plačiu mastu įdiegti Yale universitete. "Kai reikalai paliečia saugumą, netgi hakeriai pripažįsta, jog mums geriausiai sekasi užtikrinti savo produktų saugumą lyginant su bet kuo kitu. Ir taip mano ne tik hakeriai; įtakingos šios industrijos kompanijos, tokios kaip 'Cisco', nuolat mums primena, jog mūsų nusistatymas šia linkme ir skiriamos investicijos lenkia kitus", rašoma "Microsoft" blog'e.

Nežinia dėl kokios priežasties "Microsoft" šiame blog'o įraše nemini "Google" tiesiogiai ir vietoj to diskutuoja apie "galimus kurios nors kompanijos sprendimus sumažinti naudojimąsi "Windows" ". "Microsoft" taip pat nevengė pakritikuoti amžino savo konkurento "Apple", pabrėždama, jog šnipinėjimo programos (spyware) jau kelia rimtų problemų ir "Mac" operacinei sistemai. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (230)