„Acer“ netrukus pristatys „Chrome OS“ valdomus įrenginius  (0)

Bendrovė „Acer“ ruošiasi pristatyti pirmuosius „Google“ plėtojamos operacinės sistemos „Chrome OS“ valdomus įrenginius, praneša „VentureBeat.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manoma, kad tai bus padaryta po dviejų savaičių Taivane prasidėsiančioje parodoje „Computex“.

Kol kas nežinomos ne tik naujųjų įrenginių su „Chrome OS“ techninės savybės, bet net ir tai, kokie jie bus. Pasak leidinio, labiausiai tikėtina, jog tai bus „smartbukai“ – pigūs nešiojamieji kompiuteriai, kuriuose naudojami mobiliesiems įrenginiams skirti procesoriai. Paprastai „smartbook“ kategorijos įrenginiuose naudojami ne „Intel“, o ARM architektūros procesoriai.

„Google“ pristatė „Chrome OS“ 2009 m. vasarą. Netrukus keli stambūs kompiuterių gamintojai, tarp jų „Acer“, „Asus“ ir HP, pranešė remsiantys naująją OS.

Buvo tikimasi, kad pirmieji nešiojamieji kompiuteriai su „Chrome OS“ pasirodys rinkoje antrąjį šių metų pusmetį, todėl visai įmanoma, jog „Acer“ įrenginiai gali pasiekti parduotuves tepraėjus mėnesiui nuo jų pristatymo.

Pagrindinis „Chrome OS“ operacinės sistemos komponentas yra interneto naršyklė „Chrome“. Joje veikia įvairios taikomosios programos, absoliuti dauguma jų vykdoma iš interneto serverių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: