„Google Chrome“: greita, bet lėtai įsisavinama naršyklė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sz520qm 2009-11-03 14:41
Autoriui nelabai patiko Chrome Nors nelabai jis ir pats, atrodo, supranta kame Chrome pranašumai...
ilmar 2009-11-03 14:45
naudoju apie puse metų chrome.. nzn kodėl įdėgiau.. šiaip norėjosi išbandyti.. patiko.. naudoju iki šiol. patogesne nei fire ir opera.. bent man. nors fire ir opera naudojau labai ilgai.
Redakcija 2009-11-03 14:46
Galbūt ir taip, tačiau nevalia nesutikti su pagrindine teksto autoriaus Juan Carlos Perez mintimi, jog pranašumai nepastebimi ne tik jo, bet ir daugumos vartotojų, kuriems apskritai nerūpi tokie dalykai, o tiks pats naršymo procesas.
Sev 2009-11-03 14:46
Tai tikrai nėra sunkiai įsisavinama naršyklė. Šiuo atveju pritariu labiau Sheri McLeishe, negu straipsnio pavadinimui: „Dauguma žmonių visiškai nesidomi ir jiems nerūpi naršyklės. Jie tiesiog nori naršyti internete“. Žmonės pasyvūs ir nelinkę priimti naujovių. Aš jau metus naudoju Google chrome ir nesiskundžiu. Dėl Greasemonkey tenka įsijungti FireFox, bet nusiviliu, nes naudoja daug atminties, sumažintas matomasis vaizdas: apkrauta nereikalinga pasirinkčių juosta (Failas, Taisa, Rodymas...) ir tuščia būsenos juosta (apatine), kurioje stugso užrašas "Dokumentas įkeltas".
tvset 2009-11-03 14:47
jau gal puse metu chrome tik ir naudoju ir man asmeniskai paliko labai gera ispudi si narsykle.... mazai kompo resursu eda, pakankamai sparti ir labai greit narsykles langa uzkrauna lyginat su firefoxu bei exploreriu .....o tokiam zmogeliui kaip as kai ereik jokiu imantriu funkciju (pvz Opera) tai chrome optimalus variantas
algiuz 2009-11-03 15:04
Na taip, chrome galia yra jos paprastume. Nieko imantraus, nieko prastmatnaus, viskas patogu, viskas ko reikia paprastam namu vartotojui. Per inforamtikos paskaitas tenka naudotis firefox, tai kancia man su sia narsykle dirbti, krauna ilgai, visokiu mygtuku daug, zmogus pasimeti perejas nuo chrome prie firefox
sz520qm 2009-11-03 15:23
Tokie žmonės internetu paprastai vadina "tą mėlyną e raidę ant ekrano". Jei e raidę, pakeisi kokia nors kita ikona/programa, kuri turi daugiau spalvų, gražesnius mygtukus, jiems tiks. Bet jei rašom apie išcackintas naršykles, tai ir reik rašyti apie skinų support'inimą. Galiausiai, jei ir pačiam autoriui rūpi žaisiukai ir jis nesupranta apie kokias potencialias ir galingas sistemas rašo, tai jis tikrai yra tikras diletantas šioje srityje. Tokiems rašyti nevalia.
sz520qm 2009-11-03 15:24
Aš pasimečiau perėjęs nuo firefox'o prie chrome: kaip sukonfiguruoti naršyklę? Kur visas meniu bar'as (kaip aš išvis valdysiu viską neprieidamas prie visų funkcijų per klavišų kombinacijas?) Kur išvis visos naršyklės funkcijos?
Redakcija 2009-11-03 15:37
Na, mūsų požiūriu, autorius pabandė pažiūrėti į Chrome pilko vartotojo akimis, kuriam internetas "mėlyna e raidė ant ekrano" ir gal tik kiek neaiškiai pateikė jo galimą poziciją. Ar sistema galinga ir potenciali, eiliniam vartotojui visiškai nerūpi ir kaži, ar kada rūpės. Vat čia ir yra esminis klausimas - ar Google sprendimai vystant Chrome plėtrą yra tinkami ir efektyvus kai kalba eina apie mases, o ne apie pavienius "išmanančius" vartotojus, iš kurių finansine prasme naudos nedaug. Na, bet mes nenorim diskutuoti apie naršykles - tai kiekvieno asmeninis reikalas, o tiesiog paaiškinam, kokių argumentų vedini publikavom šį straipsniuką.
Borland 2009-11-03 16:02
sz520qm, kiek zmoniu konfiguruoja narsykle? 1 is 100? I viska reikia ziureti placiau, o ne tik is savo puses.
immortallt 2009-11-03 16:45
Man chrome viena geriausiu narsykliu. Naudojau firefox del greasmonkey - bet vajezau kiek laiko krauna... Buna as jau pasitikrinau pasta per chrome, o firefox tik pasiruose darbui. Opera seip pradejo kraipyti dali saitu ir po paskutiniuju papildymu suletejo. O IE, tai nesusipratimas Nors kartais tenka naudot... Safari skirta mac'ams, nes ant Windows daznai iskraipo saitus ir atrodo viskas negraziai
Smėlis 2009-11-03 16:48
kame?
Domaz 2009-11-03 16:48
As chrome isbandziau tada kai ji atsirado, taciau likau prie FF. Nors chrome yra paprastas ir patogus taciau tas paprastumas kartais ir trugdo. Ten teisiog yra narsykle ir del to, kad man reikia ne vien narsykles, man teko chrome atsisakyti. Galbut as kada pereisiu prie chrome, taciau siai narsyklei reikia kazko panasaus i FF priedus..
ligonis 2009-11-03 16:51
zmogus prisdei ir nori narsyt internete, o ne klausytis i HDD skleidziama garsa, ir laukt minute kol kokia ff ar IE sugalvos "pasirodyt", der jei koki dideli rara isextractini isvis pamirst galima, kad kazkam narsykle jungei... o chrome - tik du kart spragteli, ir jau matai savo pradini puslapi.nesvarbu kaip apkrauta. o ten visos tos nesamones kur uzima vieta ekrane tai isvis nesusipratimas.
karolism 2009-11-03 17:02
Man labiausiai uzkabino tai kad paieska iskarto vesti gali adreso lauke. Tik pabandziau ir negaliu sustoti. Dabar jau IE jau nukopino visus privalumus. Bet kad favoritus gali padraginti ir isideti irgi cool
Karvė 2009-11-03 17:13
Jau kurį laiką noriu naudoti Chrome, bet kol jis nesugeba prisiminti ir automatiškai pildyti slaptažodžių - negaliu... Tada dar pagalvoji apie tokius malonius plugin'us kaip AdBlock Plus, Xmarks ar dar kelis naudingus kuriant web'ą ir tada tenka pakentėti tą Firefox lėtapėdiškumą. Plugin'ų sistema yra viskas, ko Chrome trūksta - ko nepadarys kurėjai, padarys vartotojai. Ypač jei tą sistemą padarytų suderinama su Firefox - Chrome ir Firefox rinkos dalys greit apsikeistų...
Karvė 2009-11-03 17:14
Ir Firefox ir IE tai gali nuo neatmenamų laikų...
Arns 2009-11-03 17:19
Aha, nežinome kas Chrome Neseniai atnaujinau skype, jei nebūčiau nuėmęs varnelės, man būtų įdiegę ir chrome, reklama, žinant skype populiarumą, gal ir bus veiksminga. Dėl naudojimosi, kiek man teko bandyti senesnes versijas, jos didelio įspūdžio nepaliko. Mozilla, Firefox irgi nepaliko įspūdžio, o štai Opera labai patogi naršyklė. Tad aš stebiuosi kodėl jos visas pasaulis nenaudoja. Na, o rimčiau, kas kam priimtiniau, tas bus ir naudojama, nebent kiekvienas gamintojas susikurs savo OS, įgyvendins internet2, tada jau vartotojas ne rinksis, o taikysis.
Azuolas 2009-11-03 18:16
Išbandžiau, patiko, bet vistiek likau prie Operos. Kadangi užsiimu web puslapių kurimu, tai kompe turiu visas naršyklęs, kad galėčiau patikrinti kaip rodomas puslapis per įvairias naršykles. Pagal puslapių rodymą (html,css, javascript atvaizdavima) tai kažkoks tarpinis dalykas tarp IE ir mozillos-operos. Ta prasme IE labiausiai išdarko vaizdą, o opera su firefoxu mažiausiai.
Arnis 2009-11-03 18:43
pats didžiausias pliusas chromeje yra kad ji labai greita, tiesiog nereali. Tik paspausdi ir jau esi kur nori. As naudojau ir opera ir ff ir iexplorer, bet kai pabandziau chrome tai tikrai labai patiko. Nieko perdaug neprikista, viskas ko tik reikia paprastam vartotojui