Pragaras Žemėje. „Smogė 2850 bombų salvė.“ Viskas ugnyje. Skelbiamas košmaras  ()

NATO sausumos pajėgų ekspertas įvertino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgį rusams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-19 Pragaras Žemėje. „Smogė 2850 bombų salvė.“ Viskas ugnyje. Skelbiamas košmaras  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprendžiant iš nuotraukų, kuriose matyti MGM-140 ATACMS viršutinės pakopos nuolaužos netoli Berdiansko, Ukraina gavo M39 „Block 1“ versiją. Kalbama mažiausiai apie tris skirtingas raketas: 1995, 1996 ir 1997 m. Tai seniausi šios raketų šeimos modeliai, tačiau jie yra labai galingi ir, matyt, vis dar per sudėtingi Rusijos priešlėktuvinei gynybai. Didžiausias jų nuotolis – 165 kilometrai.

Nuotraukoje užfiksuotos ATACMS yra seniausios raketų versijos. Jos yra trumpiausio nuotolio, neturi GPS, tačiau kiekvienoje jų yra 950 M74 APAM subsviedinių. Taigi prieš dvi dienas į rusus nuskriejo 2850 bombų salvė. Tai savo puslapyje socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė italų karo analitikas, NATO sausumos pajėgų, artilerijos ir raketinių sistemų ekspertas Thomas Theineris.

Be to, rusams turėtų kelti nerimą ne nuotolio dydis (Ukraina turi raketų, kurios šį nuotolį viršija), o tai, kad 165 kilometrų nuotolio ribose kiekviena raketa turi po 950 APAM M74 kasetinių bombų, kurios gali būti panaudotos prieš konkrečius ir svarbius Rusijos kariuomenės taikinius. Tai yra didelė problema šių tipų taikiniams:

 

- šaudmenų ir degalų saugykloms;

- lengvai šarvuotai ir aviacinei technikai (kaip nutiko Berdianske);

- logistikos centrams.

Jie bus labai svarbūs kontrpuolimui ir dar labiau apsunkins ir taip nerimą keliančius Rusijos rūpesčius dėl logistikos, ypač tiekimo linijoje Džankojus-Melitopolis, t. y. būtent tokių tipų taikinių, kuriuos Ukraina šiame kontrpuolimo etape nuolat ir metodiškai naikina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(200)
(5)
(195)

Komentarai ()