Krenta kaip musės. 5 per 10 dienų! Kodėl Rusija vis dažniau praranda Su-25  ()

Pastaruoju metu smarkiai išaugo priešo lėktuvų skrydžių intensyvumas, o patys pilotai dažnai klysta ir priartėja prie Ukrainos oro gynybos sistemos pažeidimų zonos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariškiai per paskutines 10 dienų Donecko srityje sugebėjo numušti penkis Su-25. Vieno iš šių naikintuvų kaina yra maždaug 11 milijonų dolerių. Apie tai „24 kanalo“ žiniasklaidos komentaruose pasakojo karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, lakūnas-instruktorius Romanas Svitanas.

Žalos priešo orlaiviams skaičiaus padidėjimą visų pirma galima paaiškinti tuo, kad padidėjo okupacinių pajėgų vykdomų skrydžių skaičius. Tačiau yra ir kitų veiksnių, kurie gali pasirodyti nemalonūs pačiai Rusijos armijai.

Pastaruoju metu Rusijos aviacijos skrydžių intensyvumas labai išaugo, maždaug 3-4 kartus. Šis padidėjimas visų pirma susijęs su aktyviomis Rusijos pajėgų karinėmis operacijomis Avdijivkos ir Luhansko kryptimis.

„Dėl to, žinoma, daugėja sunaikintos rusiškos technikos. Negana to, skraido geltonspaniai lakūnai (nepatyrę lakūnai – red.), kurie nemoka orientuotis situacijoje. Pavyzdžiui, jie „iššoka“ toliau saugos zonos“, – sakė Romanas Svitanas.

 

Tai yra, okupantai per daug priartėja prie fronto linijos. Ten jau dirba Ukrainos kariškiai su oro gynybos sistemomis arba MANPADS.

„Matyt, šiemet karo absolventai buvo susodinti į Su-25 ir tokie rezultatai. O kitų pilotų nebėra. Profesionalai buvo numušti pernai“, – pastebėjo lakūnas-instruktorius.

Tokia tendencija akivaizdžiai sužaidžia Ukrainai. Tiesą sakant, tokie naikintuvai nebegaminami, todėl jų sunaikinimas rusams yra skaudi netektis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(0)
(64)

Komentarai ()