Tai vyksta! Ką galingo Švedija ruošia Ukrainai  ()

Žurnalistų teigimu, lėktuvų atskridimas į Ukrainą gali užtrukti iki metų, nes pilotus ir inžinierius reikės apmokyti su jiems visai naujomis sistemomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu Švedija aktyviai diskutuoja apie galimą Švedijos vyriausybės naikintuvų „Saab JAS 39 Gripen“ tiekimą Ukrainai. Apie tai praneša „Politico“.

Leidinio teigimu, Norvegijos, Danijos, Belgijos ir Nyderlandų sprendimas Ukrainai perduoti naikintuvus F-16 padarė Švedijos vyriausybės naikintuvų „Gripen“ perdavimo klausimą aktualesniu ir labiau aptarinėjamu.

Jei Švedija nuspręstų tiekti lėktuvus, ekspertai mano, kad paruošimo ir pristatymo procesas užtruks apie metus, kol šie lėktuvai atsidurs Ukrainoje. Šis laikotarpis paaiškinamas tuo, kad pilotus ir inžinierius reikės apmokyti dirbti su nepažįstamomis sistemomis ir prisitaikyti prie naujos įrangos.

Teigiama, kad naikintuvai „Gripen“ gali padėti Ukrainai išlaikyti savo oro erdvės kontrolę, nes jie laikomi gana prieinamais ir lengvai prižiūrimais. Be to, šie orlaiviai gali skristi su trumpesniais ir siauresniais kilimo ir tūpimo takais, įskaitant improvizuotas takus tiesiose greitkelių atkarpose.

 

Tai sumažina orlaivių susikaupimo didelėje bazėje ir jų sunaikinimo dėl vienos priešo atakos riziką. Be to, lėktuvuose yra speciali įranga, skirta atremti Rusijos naikintuvus ir „žemė-oras“ radarų sistemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(0)
(56)

Komentarai ()