ATACMS Ukrainai. Kodėl JAV peržengė Putino „raudonąją liniją“  ()

ATACMS raketų perdavimas Ukrainai rodo, kad pasikeitė JAV prezidento Joe Bideno požiūris į paramą Kyjivui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Yahoo Finance“ apžvalgininkas Rickas Newmanas rašo: „Dabar Baltieji rūmai tikrai siekia ne tik neleisti Ukrainai pralaimėti, bet ir suteikti jai galimybių laimėti. Ir tai padaryti greičiau.“ Jo nuomone, yra trys veiksniai, verčiantys JAV pagreitinti Ukrainos pergalę.

Pirma, JAV visuomenėje ir politikoje vyksta vis stipresni svyravimai dėl to, ar Ukraina ir toliau turėtų būti remiama tokiu mastu. Baltieji rūmai ne visada turės galimybių padėti Kyjivui. Dabar turi, todėl skuba padėti labiau.

Antra, karas tarp Izraelio ir „Hamas“ gali ir pareikalauti vis daugiau dėmesio ir išteklių.

Trečia, Putinas planuoja laukti, kol parama Ukrainai sumažės, ir tada smogti. Ir jo planas gali pasisekti, jei Ukraina nieko nepasieks greičiau.

 

„Kita vertus, tiek karas Ukrainoje, tiek karas Artimuosiuose Rytuose Bidenui taps temomis, apie kurias jo klaus rinkėjai. Ukrainos pergalė ir santykinė ramybė Izraelyje žymiai sustiprintų jo pozicijas. Jei Kyjivas įklimps kare, kuris gali tęstis neribotą laiką, Amerikos rinkėjai tai įvertins“, – teigė apžvalgininkas. ATACMS raketos pačios savaime karo nelaimės, bet tai yra ženklas, kad JAV ketina padėti Ukrainai laimėti.

(40)
(1)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: